Marijana Liovic, Goran Percan, kuglacice i bocari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kuglanje i bocanje, sudeci prema glasovima sportskih aktivista i novinara, bili su perjanice poreckog sporta u 2011. s obzirom na rezultate izbora za najbolje sportaše grada obznanjene na Danu poreckog sporta, manifestaciji svecanog proglašenja najboljih što je u organizaciji porecke Sportske zajednice sinoc održana u gradskom kazalištu.

Tako su u cetiri najatraktivnije kategorije, sportašica, sportaš, ekipa i momcad najboljima za prošlu godinu proglašeni kuglacica Marijana Liovic, bocar Goran Percan, kuglacice Istre i bocari Istre Porec.

Liovic, jedna od trenutno najboljih hrvatskih kuglacica, peti je put ukupno i trecu godinu zaredom naslov najbolje sportašice Poreca zaslužila temeljem osvojene broncane medalje na Svjetskom kupu u Tallinnu.

Percan je, pak, zahvaljujuci osvojenom naslovu viceprvaka Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug titulu najboljeg sportaša preuzeo od prošlogodišnjeg laureata i svog nekadašnjeg klupskog kolege Marka Beakovica.



Za porecke kuglacice prošla je godina bila najuspješnija u povijesti s obzirom na to da su se prvi put plasirale u finale Kupa Hrvatske, a nakon toga i kao prva ženska ekipa Istre ikad osvojile službeno medunarodno natjecanje, NBC kup u Skoplju, temeljem cega su ponovno preuzela naslov najbolje ekipe grada.

Porecki bocari su ponovili prošlogodišnji uspjeh, prošle godine u svojim rezultatima napravivši cak i korak više, plasiravši se u cetvrtfinale europskog Kupa prvaka te osvojivši Kup Hrvatske i bili su viceprvaci države.

Za najperspektivniju sportašicu Poreca proglašena je odbojkašica Laura Miloš, prošle godine kadetska, a ove vec juniorska reprezentativka Hrvatske koja je svojim nastupima bila jedna od najzaslužnijih za sve klupske uspjehe Poreca u 2011.

Vladimir Brcic, trener rukometaša Poreca, s kojima je prošle godine prvi put stigao do finala Kupa Hrvatske, a kasnije i prvi put u klupskoj povijesti preskocio prvu europsku prepreku plasiravši se u osminu finala europskog Kupa kupova, proglašen je najboljim trenerom.

Titula najboljeg sportskog aktivista pripala je Mati Vasilju, predsjedniku poreckih kuglacica, dok je za najaktivniju sportsku udrugu proglašen Odbojkaški klub Porec.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je svestranom poreckom sportskom djelatniku, Antonu Tonciju Tomicicu. Jedrenje, veslanje, stolni tenis i plivanje sportovi su kojima se Tomicic 50-ih godina prošlog stoljeca aktivno bavio. Kasnije se istaknuo kao vrstan organizator sportskih manifestacija najviše svjetske vrijednosti.

Obnašao je istaknute sportske dužnosti u Porecu, od mjesta prvog predsjednika DTO-a Partizan, preko predsjednika SIZ-a za fizicku kulturu i Sportskog saveza nekadašnje Opcine Porec. Posljednjih godina najveca sportska zanimacija mu je ribolov u koji je ukljucen kao trenutni predsjednik SRD-a Zubatac.

Na svecanosti su tradicionalno plakete dodijeljene i plejadi mladih perspektivnih poreckih sportaša koje su ove godine dobili jedrilicari Rene Staric, Lucija Lakovic i Mikele Rušnjak, karatistica Paula Turkovic, ritmicarka Laura Božic, daljinski plivaci Mia Buric i Dalibor Citar, rukometaš David Milicevic, nogometaš Marijan Dežic, kuglacica Katja Oplanic i tenisac Matija Volarevic.


Podijeli: Facebook Twiter