Cetvrto slavlje Marlies Schild na Sljemenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanka Marlies Schild po cetvrti je put pobjednica slaloma skijašica za Svjetski kup na Sljemenu. Naslovima iz 2006., 2007. i 2011. godine, Schild je dodala i ovogodišnju krunu "Snježne kraljice" sa cak 1.40 sekundi boljim vremenom od druge Slovenke Tine Maze, te 2.27 sekundi od trece sunarodnjakinje Michaele Kirchgasser.

Inace, slalom na Sljemenu bio je peti ove sezone u Svjetskom kupu, a svih pet dobila je Schild. Austrijanka sada ima 32 slalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, samo dvije manje od Švicarke Vreni Schneider, koja je sa 34 slalomske pobjede vodeca na listi slalomskih pobjednica svih vremena. Najbolja hrvatska skijašica svih vremena Janica Kostelic se sa 20 pobjeda u slalomu nalazi na cetvrtom mjestu, ispred nje još je i Švicarka Erika Hess sa 21 uspjehom.

Utrku na Sljemenu pratilo je oko 8.000 gledatelja.

U redoslijedu slalomašica Schild ima maksimalnih 500 bodova, slijede Maze sa 287 i Kirchgasser sa 205. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeca je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je zauzela deveto mjesto na Sljemenu, sa 641 bodom, druga je Schild sa 540, a treca Maze sa 390. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter