Dvostruka pobjeda Russella Couttsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prvi dan Adris RC 44 Cupa bio rezerviran za dvoboj-jedrenje, vec prvi od cetiri dana flotnog jedrenja donio je velika uzbudenja milju ispred rovinjske starogradske jezgre. U zakazano vrijeme svih 14 jedrilicarskih formula uputilo se na start koji je pak bio odgoden za sat vremena zbog nedostatka vjetra.

Ipak, lijepo suncano vrijeme u prvim popodnevnim satima nije iznevjerilo domacine jer je zapuhao maestral 10-13 cvorova i zapocelo je uzbudljivo nadmudrivanje u hvatanju vjetra. Iz minute u minutu rasla je napetost na regatnom polju jer je svaka posada željela uhvatiti što jaci udar vjetra. Cilj je bio što prije prijeci startnu liniju nakon startnog signala te s dobrom brzinom i cistim vjetrom krenuti do bove udaljene jednu morsku milju.

U prvom od cetiri održana plova prva na okretu bila je posada Artemis iz Švedske s Morganom Larsonom i Terbojornom Tornqvistom, a u stopu su ih pratili Slovenci na brodu "Ceeref 11" s Igorom Lahom i Micheleom Ivaldijem, te posada "Oraclea" sa "starim liscem", Novozelandaninom Russelom Couttsom i za kormilom Stuartom Hebbom, koji su na kraju pobijedili u prvom i trecom plovu.

U drugom plovu od samog pocetka superiorno su krenuli Švedani, posada Artemis koja je došla prva, drugo mjesto ugrabila je Aqua s Chrisom Bakeom iz Kanade i Cameronom Appletom iz Novog Zelanda, koji se nakon cetiri održane etape prvenstva nalaze u vodstvu. Oni su trijumfirali i u cetvrtoj regati dana.

Sutra ce brod za gledatelje krenuti u 10.30 sati, pola sata kasnije ce na regatno polje izaci jedrilice, a za 11.30 zakazan je start drugog dana flotnog jedrenja. (I. RADETIC; M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter