Vettel slavio u Monzi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobijedi li u Singapuru, a Fernando Alonso ne osvoji mjesto na pobjednickom postolju, Sebastian Vettel u iducoj utrci za 14 dana vec može slaviti obranu naslova cak pet utrka prije kraja Svjetskog prvenstva u Formuli 1.

Racunica je takva nakon današnje pobjede Nijemca u Red Bullu na Velikoj nagradi Italije u Monzi, poslije koje aktualni svjetski prvak ima cak 112 bodova prednosti nad Španjolcem u Ferrariju, i 117 nad momcadskim kolegom Webberom te Jensonom Buttonom u McLaren Mercedesu. Britanac je  bio drugi, dok je Fernando Alonso na kraju bio treci.

Start utrke bacio je u delirij vojsku navijaca Ferrarija, jer je Alonso odlicnim manevrom s cetvrtog skocio na prvo mjesto, iznenadivši osvajaca pole positiona Vettela i sve ostale. No prije go što je Španjolac uspio pobjeci pratnji ušlo je sigurnosno vozilo zbog sudara koji je izazvao Liuzzi i u kojem su "stradali" Petrov, Rosberg, Ricciardo i D'Ambrosio.

Nakon što je "safety car" napustio stazu Vettelu nije dugo trebalo da riskantnim i dugackim pretjecanjem ostavi iza sebe Alonsa, što mu je širom otvorilo vrata prema pobjedi, jer je po krugu bio brži za jednu sekundu od Španjolca. (G. LIBANORE)


Podijeli: Facebook Twiter