Istarski borac u vrhu hrvatskog juda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedavnoj Europskoj olimpijadi mladih u Turskoj dva clana judo kluba Istarski borac iz Pule postigla su izvrsne rezultate, a za dva tjedna ih ocekuje sudjelovanje na svjetskom prvenstvu.

Matej Grubiša je u kategoriji preko 90 kilograma osvojio srebrnu medalju, dok se Tin Mihael Capar u kategoriji do 55 kilograma plasirao deveti. Obojicu je, u pratnji vodstva kluba te dopredsjednika Hrvatskoj judo saveza Deana Bogica, u utoraj jucer primio gradonacelnik Boris Miletic te procelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšic.

- Ovaj rezultat je od velike pomoci u daljem radu na nacionalnom i medunarodnom nivou vrlo uspješnog kluba, buduci da ce pružiti motivaciju i podršku mladim sportašima, rekao je trener Dean Ilic. Dodao je da je Grubiša na Olimpijadu otputovao sa zaradenih pet šavova na koljenu.

Grubiša je rekao da nije ocekivao drugo mjesto, osobito zbog straha od velikih natjecanja koji je morao prevladati. Najdraža borba bila mu je, kaže, bila ona u polufinalu, koju je morao odraditi cijelu i u cemu je uspio a da nije izgubio glavu. No, zbog postignutog uspjeha vjeruje da na predstojecem svjetskom prvenstvu nece biti pod pritiskom. Zahvalio se treneru i prijateljima uz ciju je pomoc ostvario san.

- Tijekom nastupa dogodio se mali prekršaj koji zbog napetosti nisam uspio iskoristiti što me je koštao boljeg rezultata. Došli smo s vecim ocekivanjima, ali deveto mjesto mi svejedno predstavlja poticaj. Sada cu se još više posvetiti treniranju i raditi na boljoj psihološkoj pripremi, ispricao je Capar, kojemu ce odlazak na svjetsko prvenstvo poslužiti kao novi test za koji ne sumnja da ce uspješno položiti.

"Ova dvojica sportaša ne vode normalan tinejdžerski život, vec život pun odricanja, no ove medalje ce ih motivirati i poticati u ostvarenju daljnjih uspjeha", rekla je predsjednica kluba Marija Davidovic Babic. (I. N. TURKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter