Ljubicic se oprostio od Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Juan Carlos Ferrero, branitelj naslova, upisao je desetu pobjedu u posljednjih 11 susreta na "Croatia Openu" (ukupno 12-3), zaustavivši - Ivana Ljubicica! Bivšem prvom igracu svijeta pripao je sudar s bivšim brojem tri u drugom kolu umaškog ATP-a pred odlicno ispunjenim tribinama "Stella Marisa", pobijedio je s 1:6, 6:3, 6:4 poslije jednog sata i 55 minuta igre.

Nije ga bilo dva mjeseca zbog problema s rucnim zglobom i koljenom, ali Ferrero se vratio na najbolji nacin. Pobjedom u Stuttgartu prije dva tjedna. Sad je u na putu prema novom umaškom trofeju... Pomoglo mu je loše vrijeme, Ivanu je trebalo sunce i - brže lopte. Na sporoj, kišom natopljenoj zemlji, Ferrero je bio u velikoj prednosti, pogotovo nakon 3:3 u trecem setu. Istina, trebalo mu je malo vremena dok se "stare kosti" nisu zagrijale, ali uspio je neutralizirati Ljubicicevu agresiju.

U cetvrtak ce konacno, poslije drugoga kola 2007. i poraza od Francuza Gillesa Simona, u Umagu zaigrati Marin Cilic. Tada je bio 114. igrac svijeta, imao je 18 godina i tek je poceo svoj uspon prema Topu 10. Cilicev suparnik bit ce Nizozemac Robin Haase koji je ovoga tjedna na 52. mjestu ATP ljestvice, cime je izjednacio svoj najbolji plasman. Cilic je dobio oba medusobna ogleda, u Chennaiju i Roland Garrosu prije tri godine, ali i 2006. na "futuresu" u Zagrebu. (Z. HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter