Stipanovicu zlato, Mihelic srebro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski jedrilicar Tonci Stipanovic obranio je u petak u Helsinkiju naslov europskog prvaka u olimpijskoj klasi laser, dok je Opatijka Tina Mihelic osvojila srebrno odlicje u klasi laser radial.

Stipanovic je pobijedio u zadnjem plovu i tako na superioran nacin obranio naslov sa 6,5 negativnih bodova manje od srebrnog Poljaka Jonasza Stelmaszyka, dok je broncu osvojio Austrijanac Andreas Geritzer. Bez medalje je na cetvrtom mjestu ostao Milan Vujasinovic koji je veci dio prvenstva cak i vodio, dok je Ivan Taritaš desetim mjestom u posljednjem plovu pokvario plasman, pa je na kraju u ukupnom poretku deveti.

Splicanin Stipanovic (25) je lani u Tallinu osvojio svoj prvi naslov europskog prvaka, a obranom titule je potvrdio da ce na OI u Londonu biti velika hrvatska nada za medalju.

Tina Mihelic je do srebra stigla u laser radialu. Iako nije uspjela obraniti naslov europske prvakinje koji je osvajala u posljednje dvije godine, 23-godišnja Opatijka je novom medaljom potvrdila da pripada samom europskom vrhu.

Zlatnu medalju osvojila je Belgijanka Evi Van Acker s 12 negativnih bodova manje od Mihelic, dok je do bronce stigla Španjolka Alicia Cebrian. Inace, prvo mjesto na regati u Helsinkiju osvojila je Kineskinja Lijia Xu koja se natjecala izvan konkurencije.


Podijeli: Facebook Twiter