Umag: Pobjede hrvatskih reprezentacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rukometaši prvog su dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku, što se igra na terenima ITC Stella Maris u Umagu, ostvarili dvije pobjede, dok su rukometašice zabilježile polovican ucinak, pobjedu i poraz.

U ogledu hrvatskih i poljskih rukometaša gledali smo rapsodiju hrvatske družine koja je takvim pristupom najavila odlucnost da dode do kraja ovog natjecanja. Uz bravure Igora Totica, njegovim suigracima nije preostalo ništa drugo do puniti suparnicki mrežu.

Dok su u prvom dijelu susreta gotovo svi postizali pogotke za 16:8 u prvom dijelu dvoboja, nastavak je bio u znaku streljackih bravura Hrvoja Biuklica i Andra Vladušica, ali i ostatka družine koji su razigravali raspoložene strijelce za još uvjerljivije zakljucenje meca (20:13) i sigurnih 2:0 na premijeri eurosmotre. U drugom predstavljanju momcad Hrvatske je pobijedila Švedsku s 2:0, no ne tako rezultatski uvjerljivo (17:14, 17:14), no neupitno za novi uspjeh i "vožnju" prema vec zacrtanom planu.

Hrvatske su rukometašice propustile priliku da uvodni dan Europskog prvenstva završe s dvije pobjede. Teško je sada suditi kakvu težinu ce imati taj poraz, no usudit cemo se iznijeti tvrdnju boljih poznavatelja ovog sporta da si uistinu djevojke Mateje Brezic nisu smjele dozvoliti takvo što. Stoga više jer su u prvom nastupu pobijedile nemalo jace i kvalitetne Poljakinje, od suparnica u drugom kolu.

Zbog slabije igri u obrani izostao je pravi ucinak vratarke Bukovine koja je obilježila drugi dio meca. Kako je trebalo odigrati prvi set ekipa Hrvatske je pokazala u drugom (21:9), ali su još jednom zakazale u "shoo-outu" gdje su zakazale one od kojih se to najmanje ocekivalo - Vidovic, Bazzeo, Ackar, kojima je radost pogotka uskratila vrsna suparnicka vratarka za 11:10 u raspucavanju, te konacnih 2:1 za Makedoniju. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter