Hrvatska - Francuska 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u svojoj je drugoj utakmici na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru što se igra u poreckoj dvorani Žatika slavila uvjerljivu pobjedu. Nakon Švedske u srijedu, u cetvrtak je s glatkih 3:0 pred naletom naših djevojaka pala i Francuska, koja je doduše odabranicama hrvatskog izbornika Damira Jurka pružala nešto veci otpor od Švedanki, ali ipak nedovoljno da bi se ugrozila ukalkulirana hrvatska pobjeda.

Da su i u našem taboru s više respekta pristupili Francuskinjama, najbolje svjedoci cinjenica da je izbornik Jurko cijelu utakmicu odradio s udarnom postavom Gligorovic, Popovic, Dugandžic, Topic, Ušic Jogunica, Miloš i Libero Došen, ne prepuštajuci ništa slucaju, no razloga za izmjene nije ni imao.

Hrvatska je pobjedom nad Francuskom osigurala prvo mjesto u skupini A i time u polufinalu u subotu. Izbjegla je najtežeg moguceg suparnika Nizozemsku te ce se za plasman u finale vjerojatno nadmetati s Izraelom, preko kojeg su nam vrata finala prakticki širom otvorena.

Dvorana Žatika. Gledatelja 700. Suci: Volker Schiemenz (Njemacka) i Vlatko Ristovski (Makedonija).

HRVATSKA
: Gligorovic 1, Andelic, Kaleb, Popovic 11, Katic, Dugandžic 8, Topic 10, Ušic Jogunica 13, Kovacic, Miloš 5, Došen (L), Alajbeg.

FRANCUSKA
: Soullard, Hudima 3, Tere 1, Bauer 9, Bousquet (L), Crousillat 6, Orle 4, Druenne, Steux, Mollinger, Dascalu 9, Tuifua. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter