FOTO: Belle u bus, Belle iz busa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igraci i strucni stožer, njih ukupno 28, krenulo je u ponedjeljak rano prijepodne prema Rogli koja ce do 13. srpnja biti njihova trening baza. Uz svakodnevne naporne treninge u Sloveniji ce odigrati i pet prijateljskih utakmica protiv vrlo jakih suparnika i upravo ce te utakmice uvelike odrediti startne pozicije svakog igraca uoci nove prvenstvene sezone.

Razumljivo je stoga bilo nezadovoljstvo dvojice igraca koji su ostali na Drosini gledati suigrace kao ulaze u autobus. Prekobrojni su ispali Vedran Jerkovic i Henri Belle. Jerkovic se ozlijedio na posljednjem pulskom treningu, u petak navecer zadobio je rupturu aduktora zbog cega je automatski ispao s popisa putnika za Sloveniju.

Uz Jerkovica izvan autobusa ostao je i Kamerunac Henri Belle, ali iz sasvim drugog razloga. Za njega još nije sredena viza da bi mogao uci u Sloveniju, pa su iz kluba rekli da bi se on vjerojatno u srijedu trebao prikljuciti suigracima. Naravno, bude li dotad sve u redu.

A to je vrlo upitno, jer na osnovu videnoga jucer, "sapunica Belle" ide dalje. Sam igrac bio je na popisu putnika, ali je potom precrtan. Pred polazak na put ukrcao je svoje stvari u autobus, da bi potom otišao na razgovor u klub, nakon cega je sa stvarima sišao iz autobusa. Ne i bez objašnjavanja da je on sve svoje obaveze prema klubu uredno izvršavao, dok mu klub nije uvijek uzvracao istom mjerom.



Zapravo, sve je ovo samo gluma u išcekivanju današnje odluke Arbitražnog suda u sporu izmedu igraca i pulskog prvoligaša. Belle i njegovi zastupnici imaju svoje argumente zbog kojih su tužili klub pri cemu je glavni neredovita isplata. Buduci da bi cijeli slucaj u utorak trebao konacno biti riješen, valjda ce se i ova sapunica završiti.

A epiloga mogu biti samo dva. Ili ce Belle dobiti spor, time i slobodne papire da pregovara s bilo kojim klubom pa ce Istra 1961 ostati, još jednom, izigrana i bez odštete, ili ce spor dobiti klub. U tom ce slucaju Belle moci izabrati izmedu ostanka u Puli i daljnjeg igranja za zeleno-žute, ako se nametne treneru Pamicu, i odlaska u Hajduk s kojim se pulski klub vec dogovorio oko odštete.

Buduci da je Belle sa svojim zastupnicima vec tijekom proteklog vikenda boravio u Splitu i ispitivao mogucu novu destinaciju, šanse da ga i iduce jeseni vidimo u dresu Istre 1961 su minimalne. (Roberto CAR; Snimio Saša MILJEVIC)



Putnici za Sloveniju

U autobus za Roglu ušlo je 28 igraca. Golmani (4): Vedran Beblek, Andrej Prskalo, Božidar Radoševic i Marijan Coric; branici (9): Igor Cagalj, Hrvoje Milic, Slobodan Stranatic, Mateo Sušic, Fausto Budicin, Denis Ljubovic, Ivan Zgrablic, Nenad Dedic, Domagoj Raic; vezni igraci (8): Mislav Andelkovic, Stipe Bacelic Grgic, Kristijan Batelic, Alen Pamic, Slavko Blagojevic, Doni Tankovic, Igor Jugovic, Siniša Linic; napadaci (7): Sandi Križman, Goran Roce, Andrea Ottochian, Matej Jelic, Krešimir Prgomet, Nikola Prelcec i Tomislav Havojic. S njima je otišlo i sedam clanova strucnog stožera, treneri Igor Pamic, Miroslav Kuljanac, Bruno Grebenar i Elvis Peršic, fizioterapeuti Goran Marjanovic i Ljubomir Rnjak, te tajnik Branko Bubic.


Podijeli: Facebook Twiter