FOTO: Španjolska i Italija remizirali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 1. kola C skupine EURA u Gdanjsku nogometaši Španjolske i Italije igrali su 1:1. Pred 40.000 gledatelja na stadionu PGE Arena sudio je Viktor Kassai iz Madarske. Strijelci: 0:1 Antonio Di Natale (60), 1:1 Cesc Fabregas (64).
Žuti karton: Balotelli, Bonucci, Chiellini (Italija), Iniesta, Torres, Arbeloa (Španjolska).

ŠPANJOLSKA: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Alonso, Xavi, Iniesta, Silva (od 62. Navas), Fabregas (od 74. Torres).

ITALIJA: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta (od 89. Nocerino), Giaccherini, Cassano (od 63. Giovinco), Balotelli (od 57. Di Natale).

Bila je to odlicna utakmica, ali samo u drugom poluvremenu. U prvom prava dosada, a u drugom prilike su se nizale jedna za drugom.

Španjolci su zagušili sredinu terena igrajuci sa cak šest veznjaka i bez klasicnog napadaca. Zbog toga su rijetko u prvom poluvremenu dolazili u prilike.

U 11. minuti nakon greške Balotellija, trojica Španjolaca krenula su u kontranapad, ali je udarac Davida Silve lakocom obranio Buffon. Vrijedi još izdvojiti pokušaj loba Inieste u 44. minuti, i to je bilo sve od Španjolaca u prvom dijelu.

Talijani su dobro pokrivali teren i bili su vrlo opasni, Cassano je bio u dvije poluprilike, a u 36. je Marchisio odapeo dobar volej, ali ravno u vratara Casillasa.

U sudackoj nadoknadi najbolja prilika u prvom poluvremenu, i to za Talijane. Na ubacaj sa desnog krila glavom je pucao Thiago Motta, a Casillas refleksnom obranom spašava mrežu.

Nakon jalove igre u prvom dijelu Španjolci su na startu drugog poluvremena stvorili dvije dobre prigode. Prvo je u 49. minuti sa vrha 16-erca dobro pucao Fabregas, ali Buffon odlicno brani. Dvije minute kasnije Iniesta se probio kroz talijansku obranu, ali opet je Buffon na mjestu.

U 53. minuti Balotelli je ukrao loptu Ramosu u opasnoj zoni, ali je predugo cekao pa je Ramos uspio ispraviti grešku.

Vodeci pogodak ipak postižu Talijani. Igrala se 60. minuta, Pirlo je dao odlican pas za Di Natalea koji pogada mrežu. Di Natale je ušao u igru samo pet minuta ranije.

No, sreca Talijana kratko je trajala. U 64. minuti napokon je španjolska igra kratkih paseva dala rezultata, David Silva je asistirao Fabregasu koji iz neposredne blizine pogada za poravnanje 1:1.

Nakon toga, Torres, koji je u igru ušao tek u 74. minuti, dva je puta bio u stopostotnim prilikama. Prvu je prokockao nakon što je bio samo minutu na terenu, a drugu u 85. minuti kada je njegov pokušaj loba otišao iznad gola.

I Talijani su mogli doci do pobjede, volej Di Natalea u 77. minuti završio je pored vratiju, a u 89. minuti Marchisio se probio kroz obranu, ali je njegov šut završio u španjolskom bloku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter