FOTO: Chelsea osvojio Ligu prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Chelseaja osvojili su Ligu prvaka nakon što su u finalnom dvoboju u Muenchenu boljim izvodenjem jedanaesteraca s 5:4 (1:1, 0:0) slavili protiv domacina Bayerna.

U regularnom dijelu bilo je 1:1, prvo je Thomas Mueller u 83. minuti doveo Bayern u vodstvo, da bi Didier Drogba u 88. minuti poravnao i utakmica je otišla u produžetak, a na kraju su ipak odlucili penali.

Finale je bila jednosmjerna ulica, Bayern je ocekivano imao incijativu, diktirao je tempo, stvarao prilike, dok se Chelsea uglavnom branio. Bayern je dva puta imao pokal u svojim rukama, poveo je 83. minuti i na pocetku prvog produžetka imao je kazneni udarac. No, Chelsea se je oba puta vratio iz mrtvih, prvo ih je spasio Drogba u 88., a potom je u produžetku Cech obranio penal.

I kod izvodenja 11-eraca Bayern je bio u prednosti, jer je Neuer obranio prvi penal Juanu Mati. Na kraju je junak susreta bio Drogba, koji je zadnji pucao penal i pogodio za naslov prvaka.

Hrvatski reprezentativac Ivica Olic ušao je u igru u produžetku, odnosno u 97. minuti umjesto ozlijedenog Ribéryja, a u 108. je namjestio stopostotnu priliku Van Buytenu, koji ju nije iskoristio. Nažalost, Olic je bio i jedan od tragicara, jer prilikom izvodenja 11-eraca Schweinsteiger i on nisu zabili. Danijel Pranjic ostao je na klupi za pricuve.

Uslijedilo je izvodenje 11-eraca, a za Bayern su pogodili Lahm, Gomez i vratar Neuer, dok je Olicev udarac obranio Cech, a Schweinsteiger je pogodio vratnicu.

Kod Chelseaja prvi izvodac je bio Juan Mata, ali njegov udarac obranio je Neuer. No, nakon toga precizni su bili David Luiz, Lampard, Ashley Cole i na kraju Drogba.

Stadion Allianz Arena Muenchen.
Gledatelja 62.500

BAYERN
: Neuer, Lahm, Jerome Boateng, Timošcuk, Contento, Schweinsteiger, Kroos, Mueller (Van Buyten, 87), Ribery (Olic, 97), Robben, Gomez.

CHELSEA
: Cech, Bosingwa, David Luiz, Cahill, Ashley Cole, Lampard, John Obi Mikel, Bertrand (Malouda, 73), Kalou (Torres, 84), Juan Mata, Drogba.

STRIJELCI: 1:0 Mueller (83), 1:1 Drogba (88).

SUDAC: Pedro Proenca (Portugal).


Podijeli: Facebook Twiter