Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Atletico Madrida pobjednici su Europske lige nakon što su u finalnom susretu u Bukureštu pred 50.000 gledatelja pobijedili Athletic Bilbao 3:0 (2:0). Sudio je Wolfgang Stark iz Njemacke.

Španjolski finale u Bukureštu ipak je otišao na stranu iskusnijeg Atletico Madrida, koji je s 3:0 slavio protiv Athletic Bilbaoa, momcadi koja je ove sezone igrala najljepši nogomet, ali je u finalu ipak podlegla nervozi i velikim ocekivanjima cijele Baskije.

Trijumfom u Bukureštu Atletico Madrid je stigao do treceg trofeja u svom šestom europskom finalu. Prije dvije godine Los Colchonerosi su slavili u Europskoj ligi nakon pobjede protiv Fulhama, a osvojili su i Kup kupova 1962. godine.

Athletic ipak nije mogao do svojega prvoga europskog naslova, mladu momcad i njihova prva strijelca Llorentea sputala je nervoza, puno su griješili u dodavanjima, a "pokopao" ih je sjajni napadac Falcao, koji je i lani uzeo naslov Europske lige u dresu Porta i to sa nevjerojatnih 17 pogodaka.

Strijelci:
1:0 Falcao (7), 2:0 Falcao (34), 3:0 Diego (85)

ATLETICO MADRID: Courtois - Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi- Diego (Koke, 89), Adrian (Salvio, 87), Arda Turan (Dominguez, 90) - Falcao

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe (Gomez, 46)- Herrera (Toquero 64), Iturraspe (Inigo Perez, 46), De Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain.


Podijeli: Facebook Twiter