Glasgow Rangersima prijeti bankrot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Škotskom gigantu Glasgow Rangersima prijeti bankrot nakon što je klub u teškoj financijskoj situaciji, koju nije spasio ni prijelaz hrvatskoga napadaca Nikice Jelavica u Everton.

Rangersi su sudu u Edinburghu službeno podnijeli zahtjev za bankrotom, a on ce uslijediti ukoliko Rangers izgubi pravnu bitku oko placanja poreza državi u iznosu od 77,2 milijuna dolara. Klub ima pet dana da proglasi bankrot, a ako se to ne dogodi klub ce voditi stecajni upravitelj.

Rangersi su cak 54 puta bili prvakom Škotske, kod kuce njihove utakmice prati u prosjeku 45.000 gledatelja, no problem je što u Škotskoj nema jakih sponzora, a prihodi od TV-prava su vrlo mali, osim od utakmica s najvecim suparnikom Celticom. Vecinski vlasnik kluba je Craig Whyte, koji je u svibnju skupio 85 posto dionica kluba, ali za samo jednu funtu.

Rangersi zaostaju za Celticom pet bodova, a u ponedjeljak su pronašli i zamjenu za Jelavica. Bit ce to Gabonac Daniel Cousin (35), koji je vec igrao za Rangerse u sezoni 2007/2008., ali je bez kluba bio sedam mjeseci nakon napuštanja grcke Larise. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter