Stuart Pearce privremeni engleski izbornik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stuart Pearce potvrden je kao privremeni engleski izbornik i vodit ce Gordi Albion u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske 29. veljace, izjavio je u cetvrtak predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Bernstein, dodajuci kako FA ne želi žuriti s tako važnom odlukom cetiri mjeseca prije europskog nogometnog prvenstva.

"Dosta se toga dogodilo u zadnjih osam dana i ne smijemo brzati ni sa cim, ali to nam je prioritet", kazao je Bernstein na konferenciji za novinare o ostavci bivšeg izbornika Fabila Capella i imenovanju njegove zamjene.

Capello je u srijedu podnio ostavku zbog neslaganja s oldukom FA-a o oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju.
Izbornik mlade engleske reprezentacije U-21 i britanske olimpijske reprezentacije Pearce vodit ce Englesku protiv Nizozemske na Wembleyu dok se nastavljaju pripreme za europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

"On jako dobro poznaje igrace. Rekao je: Ako želite da ja to radim, ja bih to rado i radio", kazao je Bernstein. Najcešce spominjan kao moguca zamjena za Capella je trener prvoligaša Tottenhama Harry Redknapp, ali on tvrdi da ga to uopce ne zanima i da je najviše usmjeren na zadatke koje ima s klubom.

"Ne znam ništa o poslu izbornika", kazao je Redknapp za Sky Sports News u cetvrtak kada su naslovnice engleskih medija preplavljene nagadanjima da bi on mogao postati novi izbornik. "Nisam cak ni razmišljao o tome. Imam posao koji moram raditi, u subotu imam važnu utakmicu i fokusiran sam na tu utakmicu", dodao je.

Engleski reprezentativci Rio Ferdinand i Wayne Rooney su medu onima koji bi rado vidjeli Redknappa na mjestu izbornika. Direktor Tottenhama Keith Mills je kazao da je razgovor o odlasku Redknappa iz Tottenhama preuranjen. "Naše je stajalište jasno - navijaci hoce da Harry ostane u Tottenhamu, to hoce i igraci i treneri, to hoce odbor i mi se nadamo da ce on htjeti ostati", rekao je Mills za BBC.

Prije nego je Capello podnio ostavku 64-godišnji Redknapp se najcešce spominjao kao trener koji ce naslijediti Talijana nakon Eura 2012.


Podijeli: Facebook Twiter