HNS podupire akcije državnih institucija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebric, koji je u petak u Umagu posjetio polaznike ovogodišnjeg zimskog nogometnog kampa HNS-a, najavio je da ce celnici HNS-a zatražiti prijem u nadležnom Ministarstvu. Komentirajuci izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovica da "vrh HNS-a vodi nogomet u propast" te da se nakon posljednjih afera može govoriti o "moralnoj, društvenoj i kaznenoj odgovornosti HNS-a", Srebric je rekao da HNS želi Ministarstvu iznijeti sve aktivnosti koje u posljednje vrijeme provodi.

"Ne bih posebno komentirao izjavu ministra Jovanovica. Mi smo se kao HNS ali i Izvršni odbor i skupština deklarirali da ono što nije dobro za nogomet treba iskorijeniti. Stoga, mi kao savez podupiremo akcije državnih institucija", kazao je Srebric za Hinu, dodavši da podržava da se u rješavanju nagomilanih problema u nogometu ukljuci i država odnosno resorno Ministarstvo.

"I prije godinu dana u aferi "offside" HNS se stavio na raspolaganje državnim institucijama te je tada ostvaren jedan dobar oblike suradnje koji bi trebao doci do izražaja u svakoj slicnoj situaciji" istaknuo je glavni tajnik HNS-a ustvrdivši kako država, za razliku od saveza, ima instrumente za rješavanje takvih situacija.

"Budite uvjereni da bi HNS, da je prije doznalo za neke nepravilnosti i da je netko to prijavio, pravovremeno reagirao" naglasio je Srebric. Na pitanje da li posljednji dogadaji u hrvatskom nogometu mogu dovesti u pitanje regularnost domace nogometne lige Srebric je kazao da ce o tome moci razgovarati kada budu provedeni svi postupci.

"Postoji pravilnik o natjecanju u kojem clanak 80 regulira da može doci do poništenja pojedinih utakmica, no prije svega moraju drugi postupci postati pravomocni", porucio je Srebric dodavši kako UEFA i FIFA imaju "dobar uvid u dogadaje u hrvatskom nogometu."

Na pitanje razmišlja li o ostavci Srebric je odgovorio: "Razmišljam o mnogocemu. Neka bude to zajednicko razmišljanje o onome što je najbolje za razvoj hrvatskog nogometa". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter