Uhicen tajnik Udruge prvoligaša Neven Šprajcer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši tajnik NK Karlovca i trenutni tajnik Udruge prvoligaša Neven Šprajcer, kojega je u cetvrtak ujutro policija uhitila zbog sumnje da je bivšem potpredsjedniku HNS-a i šefu sudacke komisije Željku Širicu davao novac da bi Karlovac imao "pošteno" sudenje, saslušan je u USKOK-u, a zatim je oko 16.30 sati odvezen policijskim vozilom pritvorskom nadzorniku.

U petak ujutro trebao bi se pojaviti na Županijskom sudu u Zagrebu gdje ce sudac istrage odlucivati o prijedlogu da mu se odredi jednomjesecni pritvor. Na saslušanju u USKOK-u, Šprajcer je iznio obranu i tvrdi da nije kriv.

Rijec je o proširenju istrage protiv Širica, koji je prije dva tjedna uhicen zajedno s clanom sudacke komisije Stjepanom Djedovicem, nakon što im je predsjednik splitskog Hajduka Hrvoje Maleš predao oznacenih 30 tisuca eura, takoder za "pošteno" sudenje.

Širica i Djedovica tereti se još da su organizirali "pošteno" sudenje Hajduku još od 2004., za odredene novcane naknade.

Nakon njihovog uhicenja na adresu pojedinih medija, ali i USKOK-a, stiglo je anonimno pismo "nezadovoljnog nogometaša" u kojem su Šprajcer i drugi ljudi iz NK Karlovca optuženi da su doslovce kupili ulazak u 1. Hrvatsku nogometnu ligu.

Sucima je, kako je u pismu ustvrdio "nezadovoljni nogometaš", novac predavan na vecerama dan prije utakmice.

Najvecu ulogu u kupovini sudaca, optužuje anonimni "nezadovoljni nogometaš", imali su tadašnji celnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petkovic, a potporu im je navodno davao i tadašnji trener Igor Pamic.

Šprajcer i Pamic su, u meduvremenu, oštro demantirali optužbe iz anonimnog pisma, a Pamic je USKOK-ovom pouzdaniku iz Hajduka Hrvoju Malešu ponudio i cestitke na hrabrosti. Što je od tvrdnji iz pisma istina, razjasnit ce policija kriminalistickim istraživanjem, odnosno uskocki tužitelji u istražnom postupku.

Inace, Šprajcer je i v.d. tajnika udruge prvoligaša i predsjednik karlovackog županijskog nogometnog saveza.

Na skupštini HNS-a u srijedu bio je jedan od 40 delegata koji su podržali stav aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovica da vrh nogometnog saveza ne mora dati ostavke jer se radi o individualnoj odgovornosti Širica i Djedovica. (S. ABRAMOV/Novi list)

Pamic: Mene nitko nije kontaktirao

Saznavši da je Nevena Šprajcera privela policija po nalogu USKOK-a, navodno jer je, kao tajnik Karlovca, davao novac Željku Širicu za "pošteno sudenje", nazvali smo aktualnog trenera Istre 1961, a bivšeg trenera Karlovca Igora Pamica.

Pitali smo ga je li i njega kontaktirala policija.

- Ne, nitko me dosad od policije nije kontaktirao. Samo sam cuo da je Neven Šprajcer priveden. Ja sam sve rekao o tome neki dan. Ako se pokaže da je Šprajcer kriv, odgovarat ce. Ali, vjerujem da ce samo dati iskaz i da ce biti slobodan.

Ja sam u Karlovcu bio samo trener, ali sam ipak sa Šprajcerom bio u uredu tri i pol godine tijekom kojih smo ostvarili odlicne rezultate. Stoga se imam pravo nadati da ce on iz svega izaci cist i da se ništa nije dogodilo od onoga što je neki anonimac napisao, kratko je izjavio Igor Pamic. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter