Otkud Mamicu dosjei BBB-ovaca?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pokrenuta je policijska istraga da bi se otkrilo odakle izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamicu policijski dosjei dvojice Dinamovih navijaca, njegovih žestokih kriticara, na koje se pozivao u jucerašnjoj HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

- Pokrenuto je kriminalisticko istraživanje zbog sumnje da je pocinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne, potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Dodao je da je istraživanje pokrenuto u dogovoru s nadležnim odvjetništvom da bi se utvrdilo jesu li dokumenti autenticni, tko je izvor informacija i je li pocinjeno kazneno djelo.

Neki mediji su objavili da je Državno odvjetništvo jutros uputilo Mamicu službeni poziv na razgovor da bi objasnio tko mu je dostavio prijeporne dokumente. U Državnom odvjetništvu to nisu željeli ni potvrditi ni zanijekati.

- Ovo su policijski dosjei gospode koja hara, izjavio je Mamic u "Nedjeljom u 2" i iz dokumenata koje je donio sa sobom procitao navodna kaznena djela za koja su prijavljena dvojica istaknutih Bad Blue Boysa - Thomas Bauer i Danijel Hrnjak.

Hrnjak je jedan od nekolicine BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na Mamicevu konferenciju za novinare u Dinamovim prostorijama i porucili mu da je gotovo njegovo vrijeme.

Podnoseci kaznenu prijavu protiv Mamica i cjelokupnog Dinamovog vodstva zbog navodnih nezakonitosti u nabavi stolica za stadion, Hrnjak je prošlog tjedna izvijestio da ih je Mamic kazneno prijavio za prijetnju.

Mediji su objavili da Mamic nije mogao na zakonit nacin doci do podataka iz policijske evidencije te da je rijec o službenim i vrlo povjerljivim podacima koji se ne smiju odavati javnosti, a MUP-a ih je obvezan dostaviti jedino sudu na službeni zahtjev.

Po kaznenom zakonu, za osobu koja oda službenu tajnu zaprijecena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter