Real Madrid - Dinamo 6:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama upisali su, ocekivano, i peti poraz u Ligi prvaka. Na gostovanju na Santiago Bernabeu poraženi su s visokih 6:2 od Reala u susretu 5. kola skupine D. Usto su s cetiri primljena gola u samo 20 minuta postali neslavni rekorderi, prvi klub kojem je to uspjelo u Ligi prvaka.

Real je u ovaj susret krenuo s cetiri pobjede i gol razlikom 10:0, a Dinamo s cetiri poraza i gol razlikom 0:9. To je sugeriralo da ce se igraci trenera Jurcica na gostovanju u Madridu gadno provesti bez obzira na to što je Mourinho odmorio Ronalda i Casillasa, ali da ce vec u 9. minuti biti 3:0, a u 20. minuti i 4:0, ipak je malo tko ocekivao.

Pravi start iz nocne more imali su nogometaši Dinama na Bernabeu. Tek devet minuta trebalo je igracima Reala da u cak tri navrata svladaju junaka zagrebackog ogleda istih suparnika, Kelavu.

Prošlo je tek 85 sekundi kad je Kelava prvi put krenuo po loptu u mrežu. Dugi napad Madrižana na koncu je doveo loptu do lijeve strane da bi Benzema, nakon dvostrukog proigravanja s Ozilom, s desetak metara svladao golmana Dinama. U 6. minuti vec je bilo 2:0, ovog je puta Benzema asistirao, a Callejon poentirao. Nažalost po modre, samo tri minute kasnije bilo je vec 3:0.



Higuain je na desnoj strani poslao Cufrea "po cevape" i onda pucao u bliži kut. Tri udarca na gol - tri gola. Prvi promašaj Madrižana uslijedio je u 15. minuti kad je Higuain s peterca pucao visoko preko gola.

Nogometaši Dinama prvi su put zapucali prema golu Reala u 17. minuti, ali je slobodni udarac Ibaneza s 25 metara završio iznad grede. Potom je golijada nastavljena, u 20. minuti upisao se i Ozil medu strijelce.

U 22. minuti Beqiraj je imao otvoren put prema golu Adana, ali ga je Diarra rukama omeo s leda izvan kaznenog prostora, a napadac Dinama je pao tek unutra, ali se sudac Kelly nije oglasio. U 28. minuti Kelava je sprijecio da Callejon iz blizine postigne i peti gol za bijele. Srecom po Dinamo, domaci su igraci spustili nogu s papucice gasa pa do odmora više nije bilo golova.

Jose Mourinho povukao je nesvakidašnji potez obavivši sve tri zamjene vec na startu drugog poluvremena, s obzirom na rezultat, mogao je. Jednu je obavio i Jurcic koji je na travnjak poslao Leku. Vec u 49. minuti Callejon je postigao peti gol izbjegavši zalede, a malo zatim je Benzema i šesti put matirao Kelavu.

Ipak, u 81. minuti Beqiraj je glavom, na asistenciju Ibaneza, postigao premijerni gol za Dinamo ove sezone u Ligi prvaka, a u posljednjoj minuti i Tomecak je svladao Adana. Barem mala satisfakcija za navijace modrih koji su to proslavili na tribinama Bernabeua.

Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 65.400. Sudac: Alan Kelly (Irska).

Strijelci: 1:0 Benzema (2'), 2:0 Callejon (6'), 3:0 Higuain (9'), 4:0 Ozil (20'), 5:0 Callejon (49'), 6:0 Benzema (66'), 6:1 Beqiraj (81'), 6:2 Tomecak (90'). Žuti kartoni: Beqiraj, Cufre (Dinamo)

REAL: Adan, Diarra, Varane, Ramos (od 46. Albiol), Coentrao, Sahin, Alonso (od 46. Granero), Callejon, Ozil (od 46. Altintop), Benzema, Higuain.

DINAMO:
Kelava, Vida (od 63. Ademi), Tonel, Cufre, Ibanez, Badelj, Calello, Alispahic (od 46. Leko), Sammir (od 82. Tomecak), Kovacic, Beqiraj.


Podijeli: Facebook Twiter