Ajax - Dinamo 4:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 4. kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je u Amsterdamu izgubio od Ajaxa 0:4 (0:2), i nakon cetiri odigrane utakmice još uvijek nema niti jedan bod, niti je postigao pogodak. Golove za kopljanike zabili su Gregory van der Wiel (20), Miralem Sulejmani (25), Siem de Jong (65) i Lodeiro (90+2).

Prva prijetnja domacina stigla je vec u 2. minuti, nakon kornera lopta je došla do Eriksena koji sa vrha 16-erca puca pored gola. Nakon toga Dinamova obrana nije imala veceg posla, ali samo do 20. minute. A onda je u pet minuta primila dva gola.

U 20. minuti Ajax je poveo nakon duplog pasa koji su odigrali Eriksen i branic Gregory van der Wiel, koji je s desetak metara zatresao mrežu Dinama. Pet minuta kasnije vec je 2:0 za Ajax. Sammir je izgubio loptu na Dinamovoj polovici, a Siem de Jong odlicno upošljava Sulejmanija, koji izlazi sam pred Kelavu i rutinirano pogada mrežu.

U 35. minuti još se jednom mogla zatresti mreža Dinama, nakon ubacaja s desne strane Vida je glavom vratio do Kelave i umalo zabio autogol. Kelava je jedva spasio mrežu. U bijednoj predstavi modrih u prvom poluvremenu, vrijedi upisati kontranapad iz 7. minute koji je išao preko Sammira i Badelja, ali je Vrsaljko sa 18 metara iskosa traljavo pucao pored gola.

U drugom poluvremenu posebno je opasan bio De Jong, prvo je u 56. prihvatio jednu dugu loptu i pokušao lobati Kelavu, ali Dinamov vratar uspio je odbiti u korner. No, devet minuta kasnije De Jong zabija sa desetak metara za 3-0, i to nakon lijepe kombinacije Van der Wiela i Eriksena. Nekoliko minuta kasnije De Jong još jednom prijeti iz voleja, ali lopta je srecom završila iznad gola.

Konacnih 4:0 za Ajax postavio je Lodeiro u drugoj minuti sudacke nadoknade (90+2). Dinamo je bio jednako jalov u drugom, kao i u prvom poluvremenu. Zabilježili smo slucajan volej Ibaneza u 46. minuti, koji je Vermeer ukrotio uz male teškoce, te Tomecakov prodor i dobar centaršut u 68. minuti na koji je zakasnio Beqiraj.

Amsterdam Arena. Gledatelja: 45.000. Sudac: Martin Atkinson. Pomocnici: Mullarkey i Kirkup (svi Engleska). Strijelci: 1:0 Van der Wiel (20'), 2:0 Sulejmani (25'), 3:0 De Jong (65'). Žuti kartoni: Anita, Enoh (Ajax), Calello, Vida, Ibanez (Dinamo).

AJAX
: Vermeer, Van der Weil, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Janssen, Enoh, Eriksen (od 80. Lodeiro), Sulejmani (od 72. Lukoki), De Jong, Boerriigter (od 77. Ebecilio).

DINAMO
: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunic, Ibanez, Calello (od 46. Tomecak), Leko, Kovacic, Badelj, Rukavina (od 56. Beqiraj), Sammir (od 72. Šitum). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter