Dinamo poražen u Lyonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama poraženi su i u drugom susretu medu europskim velikanima. Nakon domaceg minimalnog poraza od Reala veceras su s 2:0 poraženi u Lyonu u susretu 2. kola skupine D od trenutno vodece momcadi francuskog prvenstva.

Zagrepcani su loše ušli u susret i Gomis je vec u 3. minuti sa šest-sedam metara pucao preko gola Kelave nakon ubacaja Greniera s desne strane. Zaprijetio je Dinamu u 17. minuti Gonalon koji je s deset metara pucao preko gola nakon što je Kelava kratko izbio loptu upucenu od Greniera iz kornera.

Bolju igru Lyon je okrunio vodecim golom u 23. minuti. Pokrivac je na centru pod pritiskom loptu dodao unatrag ravno prema Gomisu što je ovome bilo dovoljno da se sjuri prema golu Kelave i onda s ruba kaznenog prostora uspješno lobuje golmana Dinama.

Vida je u 35. minuti sjajno iznio loptu pred svojim golom pokrenuvši kontru koju je Sammir zakljucio udarcem pored gola. No, puno je uzbudljivije dvije minute kasnije bilo pred Kelavom jer je usamljeni Gomis s pet metara promašio gol. Ono što je propustio napadac Lyona, ispravio je ubrzo stoper. Kone je, nakon što ga Tonel nije ispratio, s cetiri metra zatresao mrežu Dinama nakon ubacaja Greniera iz kuta.

Da domacini na poluvrijeme ne otidu s vodstvom od 3:0 pobrinuo se Kelava koji je u posljednjim sekundama prvog dijela izašao pobjednikom ogleda "oci u oci" s Grenierom.

Dinamo je konacno zaprijetio Llorisu u 70. minuti kad su nakon kornera Vida i Beqiraj zamalo zakasnili da iz blizine ugroze gol domacih. Uveo je u zadnjih 16 minuta u igru trener Jurcic i Rukavinu, ne bi li modri bili opasniji u napadu, ali Lloris je morao intervenirati tek u 84. minuti nakon individualne akcije Leke. (R. CAR)

Lyon. Stadion Gerland. Gledatelja: 30.000. Sudac: Pavel Kralovec (Ceška). Strijelci: 1:0 Gomis (23'), 2:0 Kone (42'). Žuti kartoni: Leko, Sammir (Dinamo).

LYON: Lloris, Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho, Gonalons, Kallstrom, Briand, Grenier (od 79' Pied), Bastos, Gomis (od 63' Lacazette).

DINAMO: Kelava, Leko, Vida, Tonel, Ibanez, Calello, Pokrivac (od 74' Rukavina), Badelj (od 46' Tomecak), Sammir, Kovacic (od 46' Šimunic), Beqiraj.


Podijeli: Facebook Twiter