Hrvatska - Gruzija 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu skupine F kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine nogometna reprezentacija Hrvatske je u Splitu na stadionu Poljud pred 28.000 gledatelja pobijedila Gruziju 2:1 (0:1) i preuzela vodstvo u skupini.

Gruzija je povela golom Kankave u 17. minuti, no Hrvatska je uspjela okrenuti rezultat golovima Mandžukica (76) i Kalinica (78). Tijekom utakmice "vatreni" su tri puta uzdrmali vratnicu - Modric u 26. minuti, Eduardo u 58. minuti, te Srna u 72. minuti.

U neizvjesnom i dramaticnom dvoboju Hrvatska je na Poljudu išcupala pobjedu protiv Gruzije i tako ostala u igri za EURO koji ce se iduce godine održati u Ukrajini i Poljskoj. Odabranici Slavena Bilica ponovo nisu briljirali, u našoj igri bilo je mnogo slabosti i nedorecenosti, ali i mnogo peha jer smo tijekom utakmice tri puta uzdrmali okvir gola. Ipak, pobjeda je više nego zaslužena jer je Gruzija cijeli susret provela u bunkeru, s tek jednim udarcem upucenim prema vratima Vedrana Runje, a to je bio i pogodak.

Bila je to prva pobjeda hrvatske vrste u Splitu nakon što je u dosadašnjih devet susreta ostvarila tri poraza (Nizozemska, Njemacka, Danska) i šest neodlucenih ishoda (Brazil, Poljska, Španjolska, Slovenija, Danska, Italija).
Iduci susret u kvalifikacijama Hrvatska ima 2. rujna na Malti.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 13 bodova, Grcka je druga sa 11 bodova i utakmicom manje, dok je na trecem mjestu Izrael sa 10 bodova. Gruzija je cetvrta sa devet bodova.

Split, Stadion Poljud
: 28.000 gledatelja; Sudac: Stefan Johannesson (Švedska);

HRVATSKA
: Runje - Srna, Corluka, Šimunic, Pranjic - Vukojevic (od 71. Dujmovic) , Modric, Mandžukic, Perišic (od 71. Klasnic) - Eduardo, Jelavic (od 46. Kalinic)

GRUZIJA: Loria - Salukvadze, Hubutia, Kaladze, Grigalava - Kašia (od 80. Ananidze), Kankava, Kvirkvelia, Iašvili (od 62. Daušvili), Kizanašvili - Siradze (od 56. Dvališvili) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter