Barcelona potvrdila dolazak u Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi europski nogometni prvak Barcelona u utorak je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.fcbarcelona.com) potvrdila da ce 23. srpnja gostovati u Splitu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka povodom obilježavanja 100 godina postojanja splitskog kluba.

Iz Barcelone su objavili da ce im utakmica protiv Hajduka biti prva pripremna utakmica uoci sezone 2011/12., a da do pocetka prvenstva u planu imaju odigrati šest pripremnih dvoboja. No, na Poljudu sigurno nece igrati trenutacno najbolji igrac svijeta, Argentinac Lionel Messi, jer su iz Barcelone naglasili da u Split nece putovati niti jedan od njezinih igraca koji ce nastupati na Copa Americi ili Europskom prvenstvu za igrace do 21 godine.

Gostovanje u Splitu bit ce prvi dolazak Barcelone u Hrvatsku nakon 50 godina, katalonski je gigant posljednji put igrao u Hrvatskoj u osmini finala Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1961/62. kada je u Zagrebu protiv Dinama odigrao 2:2.

Nakon gostovanja u Splitu, Barcelona ce još igrati na Audi Cupu u Muenchenu gdje ce im protivnici biti Internacional iz Porto Alegrea, te Bayern ili Milan. Potom slijedi americka turneja tijekom koje ce europski prvak igrati protiv Manchester Uniteda u reprizi nedavnog finala Lige prvaka te dva gostovanja u Meksiku protiv Chivasa i Americe.


Podijeli: Facebook Twiter