"Demoni" napali Šehica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 1.500. Sudac: Zlatko Šimcic (Koprivnica).  Pomocnici: Kucina (Sv. Ivan Žabno), Hudika (Varaždin). Strijelci: 0:1 Šorša (34'), 0:2 Pušic (62'), 0:3 Jugovic (72'), 1:3 Šehic (90'). Žuti karton: Pušic (Osijek).

ISTRA 1961:
Lisjak, Markovic, Pauletic, Stranatic, Kacic, Alimi (od 50. Traore), Chago, Župan (od 75' Prelcec), Roce, Stupic (od 75' Okic), Šehic.

OSIJEK:
Kardum, Vida, Pranjic, Gavric, Stojkic, Kurtovic, Jugovic, Šorša, Milicevic (od 86' Škoric), Barišic (od 76' Hrncevic), Nikšic (od 53' Pušic).

Nogometaši "Istre 1961" doživjeli su prvi poraz u "eri Vulic", na Verudi su ih u susretu 22. kola Prve HNL s 3:1 potpuno zasluženo svladali Osjecani koji su tako došli do prve proljetne pobjede. Pred dobro ispunjenom tribinom na Verudi gosti su znalacki prihvatili preuranjene pulske uskršnje poklone i došli do novog uvjerljivog slavlja nad "zeleno - žutima", nakon jesenske 3:0 pobjede u Gradskom vrtu.

Utakmica izjednacenih suparnika u prvom poluvremenu, pri cemu su domaci igraci imali i nešto više od igre, usmjerena je na gostujuci mlin golom Šorše nakon što je Nikšic gotovo 80 metara vukao loptu. U nastavku su Puljani zaigrali na sve ili ništa, pokušali visoko dignutom obranom pritisnuti goste u narucje Karduma, ali su Osjecani strpljivo cekali i docekali novu pogrešku i drugim golom prelomili susret. Ne može se reci da pulski igraci ovog puta nisu trcali, da se nisu trudili, ali naivnim su pogreškama omogucili gostima da bucno proslave pobjedu u svlacionici, dok su sami, na veliku sramotu pulskog kluba, u svlacionici skoro pretuceni.

Ono što se ozbiljnom klubu ne bi smjelo nikako dogoditi, dogodilo se 20-ak minuta nakon utakmice. Skupina navijaca, clanovi "Demona", razbili su staklo na vratima koje vode u utrobu stadiona i provalili u svlacionicu gdje su se u tom trenutku tuširali pulski nogometaši i napali ih. Meta je bio Asim Šehic koji je, navodno, nakon utakmice opsovao navijace. Bilo je naguravanja, a poletjela je izgleda i poneka šaka.

To su isto "Demoni" pokušali napraviti i odmah nakon susreta u trenucima kad su "zeleno - žuti" s travnjaka ulazili u svlacionicu. Tada ih je osiguranje nekako uspjelo zaustaviti, ali tog istog osiguranja kasnije ocito nije bilo. Zanimljivo je da su nakon utakmice Pauletic, Stranatic i Markovic još dobrih desetak minuta objašnjavali "Demonima" ispod tribine zašto su poraženi.


Podijeli: Facebook Twiter