Plesaci oduševili na Gala partyju u Edenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druga vecer 5. medunarodnog ljetnog salsa festivala održana je u hotelu Eden. Na ljetnoj pozornici održan je Gala party, na kojem su nastupili plesaci iz nekoliko zemalja. Za tu prigodu oko pozornice, na stepenicama i terasama hotela okupio se velik broj gledatelja, koji su pažljivo pratili bravure plesaca.

Kako smo saznali od organizatora festivala ove je godine u Rovinj došlo 900 ljubitelja salse, vecinom iz inozemstva. Ako se zna da je na prvom festivalu prije pet godina bilo 250 ucenika, uocava se da je rovinjski salsa festival postao vodeci u regiji. Zbog velikog zanimanja javnosti festival je s pocetna dva produžen na šest dana.

S plesacima je radilo tridesetak instruktora iz Kube, Austrije, Portugala, Francuske, Hrvatske i Srbije. Medu njima bili su Papi, Alfonso i Noydee Fonseca, profesionalni instruktori na vodecem plesnom institutu u Havani na Kubi – ISA-u. Plesalo se na cetiri razine ucenja u sedam plesnih dvorana, a navecer na plesnim vecerima na otvorenom.

Kubanski instruktori poducavali su svoju afro-kubansku salsu. Urbani tip salse mogao se uciti od instruktora U-Tribea Mikea & R. Elle, vodecih svjetskih salsa instruktora i performera, koji su pokazivali vještine afro-rumbe, plesanje s naglaskom na stiliziranom muškom i ženskom tipu plesa, sve do hip-hop salse i regaggetona.

Sudionici festivala ucili su i usavršavali razlicite stilove salse - linijski (New York Style, LA Atyle i Portorico Style) i kubanski stil u hotelima Park, Eden, Istra, Katarina te u dvorani Multimedijalnog centra.

Najotkaceniji dio festivala bio je pool party na bazenu hotela Istra na Crvenom otoku. Ovaj party svojom tematikom obogacuje festival i cini ga jedinstvenim u odnosu na ostale europske festivale. Na njemu se sudionici festivala relaksiraju plešuci u bazenima i oko njih.

Interes za festival raste iz godine u godinu što se posebno pokazalo na vecernjim zabavama, koje je pratio velik broj ljubitelja plesa i latino glazbe. Salsa festival je prava multikulturalna manifestacija što pokazuje velik broj posjetitelja iz razlicitih europskih zemalja.


Podijeli: Facebook Twiter