Dalmatinski šarm uz pjesmu iz publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klapski spektakl u Kanfanaru sinoc je privukao brojne ljubitelje tradicionalnog i daleko poznatog izvorno dalmatinskog pjevanja a kapela, a na njemu su nastupale klape Sveti Florijan iz Žrnovnice, Iskon iz Splita, Maslina iz Šibenika i Tedi Spalato.

Vecer je pocela u svecanom ozracju jer su klape na binu stigle u kociji koju su vukli konji što je dalo posebnu car i atmosferu ovom dogadanju. Naravno, na oduševljenje publike.

Prva je na binu stigla klapa Sveti Florijan, potom su nastupali clanovi klape Iskon, a njima se pred kraj nastupa pridružio Tedi Spalato. Svojim dalmatinskim šarmom odmah je pridobio publiku pošalicama i odlicnom komunikacijom s voditeljicom Jelenom Vitasovic. Potom je bina pripala samo njemu, a on je redao svoje hitove. Koncert okoncala klapa Maslina.

Publika je u pocetku bila nešto sramežljiva, ali se potom raspjevala i odlicno pratila sve klape. Znala je rijeci gotovo svih pjesma.

Nastupi klapa bili su u znaku tradicionalnih skladbi te obrada poznatih pjesmama hrvatskih pjevaca poput Gibonnija i Olivera Dragojevica, no našlo se tu i autorskih skladbi. Tedi Spalato je u poznatu skladbu "More" uklopio i malo opusa Dine Dvornika što je dodatno zagrijalo publiku. Prije klapa nastupili su Livio Morosin i Rekonstrukcija bend.

Inace, konji koji su uvelicali koncert u vlasništvu su Milana Jurkovica, predsjednika konjickog kluba "Soko" iz Pazina, a organizatori koncerta su agencija V.I.B. te Opcina Kanfanar. (M: MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter