INmusic i Stop Making Sense medu 50 najboljih festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

INmusic festival i Stop Making Sense dvije su hrvatske uzdanice na CNN-ovom popisu pedeset najboljih svjetskih glazbenih festivala ove godine.

U tekstu objavljenom na web-stranici CNN Go odabrano je pedeset raznovrsnih festivala medu kojima je i danski Roskilde, belgijski Rock Werchter, španjolska Primavera, engleski Glastonbury, americki Bonnaroo, Lollapalooza i Burning Man, japanski Fuji Rock i drugi.

Uz hrvatske festivale, na popisu najboljih našli su se i festivali iz regije: novosadski Exit te madarski Sziget Festival.

Osim CNN-a, sedmi INmusic festival, što ce se održavati od 28. do 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, prepoznao je i putnicki portal GlobalGrasshopper koji ga je uvrstio medu deset najboljih europskih festivala, nakon što ga je britanski Times dvije godine zaredom stavljao na popis dvadeset najboljih glazbenih ljetnih festivala.

Stop Making Sense Festival, koji ce se održavati od 2. do 6. kolovoza u Tisnom, takoder je dobro poznat inozemnoj publici. Potvrduje to i cinjenica da ga je britanski Red Magazine nedavno uvrstio medu najbolje medunarodne glazbene festivale ovog ljeta.


Podijeli: Facebook Twiter