Hauseru i Šulicu uruceni Porini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stjepanu Hauseru i Luki Šulicu urucene su u Zagrebu cetiri statuete Porina koje su ova dva violoncelista, kroz projekt 2Cellos ili kroz druge projekte osvojila za razlicita diskografska izdanja.

Hauser je osim albuma snimljenim s Lukom Šulicem u 2Cellos te izdanja s podrucja klasicne glazbe prošle godine objavio i dva albuma s Damirom Urbanom i Oliverom Dragojevicem. Za album "Urban & Hauser" pulski je celist nagraden najprestižnijim Porinom u dvije kategorije, uz Urbana, u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe te samostalno za skladbu "Alone", proglašenom najboljom instrumentalnom izvedbom.

Stjepanu je statuete od brackog kamena, osvojene za spomenuti album urucio Boris Horvat, direktor Aquarius Recordsa u cijoj je nakladi album objavljen. U ime diskografske kuce Menart, Željkica Makanec je Luki i Stjepanu urucila Porine osvojene u kategoriji najboljeg inozemnog albuma, za "2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser" te za najbolju inozemnu pjesmu "Smooth criminal".

Dodjeli su prisustvovali i snimatelj i menadžer Miro Vidovic te pulski bubnjar Dušan Kranjc koji je svirao na koncertima 2Cellos. Koncert ovog dueta održat ce se u zagrebackog Areni 12. lipnja. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter