Porecki USB ponovo najbolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 16. plesnom susretu Istre koji se u petak održao u prepunoj velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma nastupilo je 468 plesaca raznih uzrasta, od nižih razreda osnovne škole do odraslih, iz 43 istarske plesne skupine.

U kategoriji Show dance, kao i lani, prvu je nagradu osvojila porecka plesna skupina USB - Urbana subkulturna baza Porec, pod vodstvom Ivane Domazet, koja je ujedno proglašena najboljim koreografom susreta. Drugo je mjesto pripalo plesnoj grupi Bollywood koja djeluje unutar pulskog plesnog studija Cool step, dok je treca plesna skupina Magic iz poreckog Studija za izvedbene umjetnosti "Mot 08".

U kategoriji srednjoškolskih plesnih skupina ponovo je najbolja porecka grupa USB koju je vodila Ivana Domazet. Drugo je mjesto osvojila skupina End of time iz pulskog plesnog studija Cool step, a trece skupina Extreme iz Zajednice Talijana Bale.

U kategoriji uzrasta viših razreda osnovne škole prvo je mjesto zauzela plesna grupa The sisters iz Talijanske osnovne škole "Bernado Benussi" s voditeljicom Elizabetom Pauletic, druga je bila grupa Fly team iz bujske Osnovne škole Mate Balote, a treci plesaci iz grupe One dream podrucne škole Karojba pri pazinskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora.

U istoj kategoriji ucenika koji plešu u skupinama izvan škole za prvo mjesto su dodijeljene dvije ravnopravne prve nagrade. Jedna je pripala plesnoj grupi Whip my hair iz pulskog plesnog studija Cool step koreografkinje Klare Pergolis, a druga skupini Venym iz fažanskog Društva Naša djeca.

Konkurencija je bila jaka, pa su dodijeljene i dvije druge nagrade, obje plesnim sekcijama gradskih DND-a: poreckoj plesnoj skupini Las chicas i fažanskoj skupini Virus. Treca je nagrada dodijeljena plesacima iz fažanske grupe Gloss pri mjesnom DND-u. (Napisao i snimio Andelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter