Fužion za petu obljetnicu benda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi samostalni koncert Franka Krajcara i grupe Indivia održan u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula privukao je brojnu publiku i dokazao da su Franko i njegova etno-pop-rock glazba u pet godina postojanja zaradili svoje mjesto u srcu Istrana.

Koncert je nosio naziv "Pjesma Istri", a prva skladba s kojom su Franko i Indivia pocastili publiku bila je njihova obrada prvog zabilježenog notnog zapisa iz stare Grcke - "Seikilov skolion".

Uslijedio je niz uspješnica s prava dva albuma "Pensieri" i "Indivia" kao i nekoliko skladbi koje ce mjesto naci na novom albumu benda. Koncert je nosio naziv etnoambijentalni glazbeno-scenski fužion, jer iako je glazba imala glavnu rijec na binu su se tijekom veceri popeli plesacice i plesaci Društva Naša djeca iz Fažane - plesnih grupa Venym, Gloss te mali Kalia i Samuel, koje vodi Melita Bencic.



Iza benda projicirani su snimci Istre Alekseja Orela koji su se savršeno uklopili u glazbenu pricu Krajcara i Indivie koju sacinjavaju gitarist Mauro Giorgi Mifra, basist Mladen Parezanovic Cruz, bubnjar Zoran Milan, klavijaturist Dean Kolic te pjevacice Irena Giorgi i Tatjana Giorgi Crnogorcic. Za humoristicnu pauzu izmedu dva koncertna bloka pobrinuo se Todor koji je u samo nekoliko minuta ispricao desetinu viceva o Franku, Istranima i malim životinjama koje su postale glazbeni instrumenti.



Prvi glazbeni gosti veceri bili su Elis Lovric i Amir Hodžic (gitara) koji su zajedno s Frankom izveli pjesmu "Ku bi more". Gošce koncerta bile su i clanice rijecke skupine Rivers koje su s Frankom i Idiviom prvo otpjevale pjesmu "Spunta la luna dal monte" Pierangela Bertolija i grupe Tazenda, a potom i brojalicu "Ci coco" koju je uglazbila Tamara Obrovac.

Franko Krajcar se zajedno s publikom prisjetio i pokojnog oca Zlatka Krajcara koji je na koncertu "bio prisutan" putem videosnimke s jednog njihovog prijašnjeg nastupa. Cijeli je koncert prenošen uživo na Radio Puli, a snimateljska ekipa iz MedVida pobrinula se da profesionalno zabilježi svaku sekundu izvedbe koja ce potom biti pretocena u promotivni DVD.

Posljednja skladba koncerta bila je "Pjesma Istri" uz gostovanje zbora Lastavice iz OŠ Šijana - obrada pjesme Ivana Matetica-Ronjgova na tekst Vladimira Nazora, a uslijedio je i bis na kojem je Franko izveo pjesmu iz filma "Cigani lete u nebo". (Boris VINCEK; snimio Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter