Armenci nece na Eurosong u Azerbajdžan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Armenija je priopcila da nece sudjelovati na natjecanju Eurovizija 2012. koje se u svibnju održava u Azerbajdžanu, bivšoj sovjetskoj republici s kojom je u sukobu, objavila je armenska televizija koja je trebala prenositi taj dogadaj.

- Armenija je odlucila otkazati sudjelovanje na ovogodišnjoj Euroviziji u Bakuu. Iako su azerbajdžanske vlasti dale sigurnosna jamstva svim zemljama sudionicama, azerbajdžanski predsjednik je prije nekoliko dana ucinio iznimku za jednu zemlju, rekavši da su Armenci diljem svijeta najveci neprijatelji Azerbajdžana.

Nema smisla slati natjecatelje u zemlju u kojoj ce biti docekani kao neprijatelji, rekao je Gaguik Bunjatjan, glavni direktor armenske javne televizije.

Europska radiotelevizijska unija (EBU), organizator natjecanja, izrazila je razocaranje zbog te "nesretne" odluke.

Armenija i Azerbajdžan vec su godinama u sukobu zbog kontrole nad Nagorno Karabahom, azerbajdžanskom separatistickom pokrajinom naseljenom uglavnom Armencima.

Hrvatsku ce u svibnju u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu predstavljati Nina Badric sa skladbom "Nebo" ciju glazbu i tekst sama potpisuje, dok je za aranžman bio zadužen Darko Juranovic D`Knock, te Ante Gelo.

Ovogodišnja pjesma koja ce predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 57. Eurosongu zove se "Korake ti znam", a izvodi ju Maya Sar. Srbiju ce pak predstavljati Željko Joksimovic, a Sloveniju Eva Boto s pjesmom "Verjamem". (M. O., D. Ba./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter