Rakic i Stubljar vracaju ugled Dnevniku HTV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U trenutku stižu signali s Markova trga da ce i ova Vlada mijenjati Zakon o HRT-u ne bi li smijenila ljudstvo koje ga vodi, 5. ožujka namece se važnim datumom za programsko vodstvo HTV-a. Sljedeci ponedjeljak, naime, program krece po sitno ali bitno redizajniranoj shemi koja bi trebala vratiti ugled i gledanost HTV-u. Ili, kako porucuju s HTV-a, slijedi val poboljšanja.

Ponedjeljak donosi redizajnirane Vijesti u 17 sati. Trajat ce 20 minuta, voditelji su Kristina Validžic i Gordan Brozovic, back urednici Stela Kolar Borovcak i Sanja Gvozdanovic. No, pravo je iznenadenje da je u igri i dalje, makar iza kamere, Zoran Šprajc, i to kao koordinator projekta koji je uvelike i osmislio.

Od ponedjeljka ide i duži središnji Dnevnik koji ce trajati od 19.30 sve do 20.15 sati. Pojacat ce se prilozi i minutaža kulture i vanjske politike, a produžit ce se i Sport i Vremenska prognoza. Formiran je i tim ponajboljih reportera po sudu programskog celništva, a ne bi li se vratila stara slava, svoje ce minute u Dnevniku dobiti i Mirjana Rakic i Mladen Stubljar.

Ideja vodilja je da se Informativni program pažljivo slaže od jutra, ne bi li svoj vrhunac za dana otvorene teme doživjele baš u središnjem Dnevniku, dok bi Dnevnik 3 vec pomalo otvarao teme za sutradan. Inace, odluceno je i to da ce svaki Dnevnik plus, termin rezerviran za važne razgovore i intervjue, ubuduce voditi iskljucivo Aleksandar Stankovic.

Nedavno istraživanje HRT-a pokazalo je pak da su cetiri lica Informativnog programa kojima se vjeruje Aco Stankovic, Zoran Šprajc, te Branko Nadvinski i Maja Sever iz "Hrvatske uživo".

Na HTV-u ne taje tko su ti ponajbolji reporteri na koje je pala zadaca vracanja stare slave Dnevniku. To su Anka Bilic Keserovic, Tatjana Munižaba, Katarina Periša Cakarun, Petar Vlahov, Dragan Nikolic, Josip Šaric, Elizabeta Gojan, Anja Šeparovic, Ivana Dragicevic, Mirjana Posavac, Dražen Ilincic, Nevena Rendelli, Eugen Husak, Nataša Ban Leskovar, Stela Kolar, Marina Job, Mladen Sirovica, Zrinka Turalija, Marijana Podgorelec. (S. PAVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter