Angelina Jolie i Brad Pitt vec u Zagrebu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Angelina Jolie i Brad Pitt u srijedu su napustili Sarajevo, samo dan nakon projekcije filma "U zemlji krvi i meda" u Olimpijskoj dvorani Zetra pred oko pet tisuca gledatelja. Privatni avion s glumcima u srijedu popodne je odletio prema Zagrebu gdje ce takoder biti održana projekcija filma.

Baš kao i tijekom boravka u glavnom gradu BiH, Angelina je bila izuzetno srdacna pa je fotoreporterima mahnula cim ih je primijetila, a odvojila je vrijeme za fotografiranje sa zaposlenicima aerodroma. Premijera filma u Sarajevu duboko je potresla gledatelje u Zetri, ali i Angelinu, koja nije mogla zadržati suze. Publici je zahvalila na bosanskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje. Tijekom boravka, Jolie je dobila Zlatnu znacku UNSA za doprinos i razvoj filmske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Jedno vrijeme njihov je dolazak u Zagreb bio upitan zbog navodnih prijetnji koje su im stigle ocito s nekih fundamentalistickih adresa zbog glavnog razloga dolaska - predstavljanja prvog redateljskog i scenaristickog filmskog uratka Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda".

Predstavljanje tog navodno kontroverznog filma, kako znamo, održat ce se u petak u Cinestarovoj IMAX dvorani od 500-tinjak mjesta, a na taj dogadaj, prema informacijama koje smo dobili od Ivone Lušic iz "Blitz film i video distribucije", organizatora dolaska, nece biti pozvani ni svi mediji. Lušic nam je rekla da nece biti organizirana ni konferencija za novinare, a na pitanje je li tocna informacija o gala veceri za 450 uzvanika, odgovorila je da ta informacija nikad nije došla iz Blitza. Rekli bismo politicki, nije ni potvrdila ni opovrgnula.

Zbog svega toga, i zbog cinjenice da, opet prema Lušic, nece biti organiziran nikakav službeni kontakt novinara i novopecene redateljice, postavlja se pitanje o smislu dolaska slavnog para. Sarajevska premijera filma imala je barem presicu, dok ce o dojmovima sa zagrebacke, valjda, trebati pitati kinooperatera. (D. MANDIC)


Podijeli: Facebook Twiter