U travnju kraj Dr. Housea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na žalost mnogobrojnih gledatelja, televizijska serija Dr. House približava se kraju. Nakon osam godina i 175 epizoda popularna serija o neobicnom doktoru Gregoryju Houseu, kojeg je utjelovio britanski glumac Hugh Laurie, završava s emitiranjem u SAD-u u travnju ove godine.

Producenti su potvrdili da nakon osam sezona prekidaju snimanje i više nece biti novih nastavaka.

"Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku da ce osma sezona biti i posljednja. Odluka o prekidu ove serije bila je bolna, no House je uvijek bio zagonetno bice i možda je bolje da nestane prije nego što glazba prestane svirati", objavili su izvršni producenti David Shore, Katie Jacobs i Laurie.

Hugh Laurie cesto je tijekom snimanja isticao da bi volio da serija što prije završi jer mu nedostaje obitelj koja živi u Velikoj Britaniji. Laurie, poznat i po ulozi u Crnoj Guji, se radi ove uloge morao iz Londona, gdje mu živi obitelj, preseliti u LA.

Serija Dr. House prvi je put emitirana 16. studenog 2004. godine i ubrzo je postala jedna od najpopularnijih TV serija u SAD-u. Emitirana je u ukupno 66 zemalja svijeta, medu kojima i u Hrvatskoj. Tijekom sezone 2007./08., Dr. House je bila najgledanija serija u SAD-u, te treca najgledanija emisija uopce iza Americkog idola i Plesa sa zvijezdama.

Serija je cetiri puta nominirana za Emmy za najbolju dramu, no niti jednom ga nije dobila, no Laurie je 2006. i 2007. dobio ZlatniGglobus, te Nagradu ceha filmskih glumaca 2007. za najbolju glavnu mušku ulogu.


Podijeli: Facebook Twiter