Osniva se zaklada "Hauser & Šulic"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi violoncelisti Stjepan Hauser i Luka Šulic, poznatiji pod nazivom 2Cellos, odlucili su svoju srecu brzog planetarnog uspjeha podijeliti s drugim mladim glazbenicima, i to onima koji tek pocinju.

Iz iskustva znajuci koliko je teško svirati bez vlastitog instrumenta, decki su u suradnji sa Zagrebackom bankom pokrenuli inicijativu za osnivanje Zaklade Hauser & Šulic, koja bi trebala omoguciti mladim talentiranim glazbenicima kupnju prvog instrumenta. Inicijativa je predstavljena na konferenciji za novinare u zagrebackoj podružnici ZABA-e, na kojoj je prisustvovao i proslavljeni dvojac.



Hauser i Šulic su okupljenim novinarima i mnogim zainteresiranim zaposlenicima banke porucili da su na ideju došli znajuci koliko je teško mladima ostvariti svoje snove da sviraju neki klasicni instrument, jer ti su instrumenti prilicno skupi. Zanimljivo je i to, porucio je Hauser, da je zanimanje za violoncelo jako poraslo te da više u školama kod nas nema ni mjesta ni profesora, što je dobro jer je po njemu taj predivan instrument bio neopravdano zapostavljen.

Zaklada bi trebala poceti s prikupljanjem sredstava u veljaci sljedece godine, a dijelom ce se puniti i od zarade 2Cellos. Decki su za kraj odsvirali svoju interpretaciju velikog hita U2 "With or Without You", kojom su ujedno najavili i prvi samostalni koncert u Zagrebu 21. prosinca u KD Vatroslav Lisinski. (D. MANDIC)


Podijeli: Facebook Twiter