Pop art obogatio prostor Poli Ferlina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ležernoj atmosferi oštarije Poli Ferlina Šikuti su ugostili suvremenu umjetnicu iz Zagreba Nikolinu Ivezic. Njezini radovi, temeljeni na pop artu i kicu, originalni su i prepoznatljivi, tako da ce, suprotno najavi, umjesto samo subotnje veceri, tamo ostati malo duže.

Prvenstveno jer su se odlicno uklopili u prostor, ali i zbog Ferlinovog inzistiranja jer mu se percepcija prostora apsolutno promijenila i obogatila. Ostat ce i zbog toga da bi se možda u ovo predblagdansko vrijeme koja slika i prodala, i to po dosta povoljnijoj cijeni nego inace.



U razgovoru s autoricom, koji su zbog nemogucnosti dolaska Mladena Lucica preuzeli Andi, Neno, Gezo i Darko Pekica, doznali smo da Nikolina jako voli Istru, da je položaj suvremenog umjetnika u Hrvatskoj jako težak te da je u dvadeset godina izlaganja samostalno izlagala preko cetrdeset puta u raznim gradovima.

Za glazbeni dio veceri pobrinuo se Noel Šuran sa svojim prijateljima-kantadurima Mauriciom Mirkovicem, Lucanom Klimanom i Milanon Miloticen. I kako to inace biva na vecerima grila, sve se završilo s ukusnom fritajom z krsanskom kanicom. Mljac mljac.

Šikuti su najavili i daljnja dogadanja, vec ove subote Poeziju na kiosku u izvedbi Olega&Olega s pocetkom u pet popodne na kiosku Glasa Istre u Savicenti te projekciju filma "Drug Frlin" Elvisa Lenica u oštariji uz nezaobilazne kantadure i grill. (L. B., foto Andi B.)


Podijeli: Facebook Twiter