Novi album East Rodea i na vinilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon albuma "Kolo" iz 2003. te "Dear Violence" iz 2009., trecim albumom "Morning Cluster" grupa East Rodeo afirmirala se kao jedan od najzanimljivijih i najintrigantnijih sastava kako na domacoj sceni tako i šire. Ovaj sastav osnovan 2002. godine u Padovi pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica predvode Puljani braca Sinkauz - pjevac i gitarist Nenad te basist Alen, a uz njih grupu cine i klavijaturist Alfonso Santimone i bubnjar Federico Scettri.

Valja istaknuti i da na albumu "Morning Cluster" gostuju i eminentni glazbenici poput Marca Ribota, Grega Cohena i Warrena Ellisa, te je upravo taj album sada dostupan i u vinilnom izdanju, koje je objavljeno u koprodukciji talijanskih izdavaca Pulse i El gallo rojo.

Ovo izdanje povod je mini turneji East Rodea, u sklopu koje ce nastupiti u Padovi u klubu Stalker, zatim u Ljubljani u Menzi pri koritu te 13. prosinca u zagrebackoj Tvornici kulture.

Zanimljivo je da je upravo album "Morning Cluster" prvo izdanje Pulse Recordsa, koji su do sada radili iskljucivo kao promotori indie glazbe, dok je pak klavijaturist grupe Alfonso Santimone clan kolektiva diskografske kuce El gallo rojo.

- Oduvijek smo htjeli suradivati s ljudima kojima je prvenstveno stalo do glazbe, a to nam omogucuje da bez pritiska gradimo zajednicku pricu po principu "do it yourself", kaže Alen Sinkauz.

Vinil-ploca ce se štampati u Berlinu, a na objavi ploce radili su isti suradnici koji su sudjelovali u miksu i masteringu "Morning Clustera" - Giulio Ragno Favero i Givanni Versari.

- Mnogi govore da je trenutno faza comebacka vinila, no prije bih rekao da se ne radi o vracanju vinila na scenu. Mislim da vinil nikad nije izumro, a publika koja prati posebna izdanja ili elektronsku glazbu ili glazbu svojevrsne "umjetnicke težine" prepoznaje takva izdanja kao najkvalitetniji audio proizvod. Definitivno postoje ljudi kojima još uvijek nije teško ustati iz fotelje i okrenuti plocu na stranu B, veli Sinkauz.

Ploca "Morning Cluster" se za sada nece moci naci na policama music shopova jer ce se prodavati samo na koncertima East Rodea ili ce se moci naruciti putem interneta. Od daljnjih planova, Sinkauz nam otkriva da proljece i ljeto sljedece godine planiraju provesti promovirajuci plocu, a sljedece godine se obilježava i desetljece nastanka benda, koje ce obilježiti snimanjem novih skladbi. (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter