Osvojila publiku na prvi pogled

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Operetna primadona Sandra Bagaric, u pratnji vrsnog pijanista Darka Domitrovica, njenog partnera na pozornici i u životu, zapocela je turneju "Ja ljubim..." koncertom u kazališnoj dvorani umaškog Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic".

Umažane i posjetitelje iz drugih istarskih gradova osvojila je "na prvi pogled" svojim zvonkim glasom istancane finoce i osebujnim interpretacijama, zacinjenim spontanim, vrckavim karakterom i šarmom. No, bilo je tu i vrlo dojmljivih sentimentalnih vrhunaca. Upravo je sve to ono što je, ne pretjerano brojna, ali izuzetno pažljiva i srdacna publika, i ocekivala od poznate sopranistice koja vec niz godina briljira u ulogama prpošnih i nestašnih koketa, grofica i markiza.

Program koji je dvoje umjetnika pripremilo ujedno je i presjek bogate Sandrine karijere, a cine ga prave glazbene poslastice, napjevi iz opereta, songovi iz popularnih mjuzikala, talijanske kancone i evergreeni. U Umagu su ga otvorili s ?urdic Arsena Dedica iz operete Lady Šram, "šansonijerski, da vas ne prestrašim istog trena koloraturama", kako je objasnila, izmamivši osmijehe na lica okupljenima.

Uslijedio je "Valcer vir" sa stihovima Enesa Kiševica, koje je Domitrovic uglazbio i davno posvetio svojoj supruzi. S oduševljenjem su pozdravljene Tijardoviceve uspješnice, Maricin "Tonci, moj dragi Toci" iz Splitskog akvarela i "Daleko m'e biser mora" iz Male Floramye, a zatim i "Život je lijep" Jusicevog Dunde Maroja, u kojemu se dio publike prvi put sramežljivo pridružio glasom.

Ugodna je vecer nastavljena s "Mein Her Marquis" iz Straussovog Šišmiša, u kojemu se sluškinja Adele predstavlja kao Olga i "Gdje živi ljubav..." iz Sandri najdraže Kalmanove Grofice Marice. "Super mi je ta opereta, puna strasti, temperamentna, a na kraju se svi vole, ljube i sretno žive", otkrila je. S turneje po Portoriku skladan je duo donio "Esperame en el cielo" P. L Vidala, nakon cega su nekima zaiskrile i suze u ocima uz Bernsteinovu "Somewhere" i "Memory" iz najdugovjecnijeg mjuzikla na West Endu i Broadwayu - "Cats" Andrewa Lloyda Webbera.

Vatromet emocija na kraju je kreiran izmjenjivanjem "Ja ljubim..." iz "Tko pjeva, zlo ne misli" Dunajevskog, "Mrzim sve" iz Porterove "Kiss me Kate" i Sartorijeve "Con te partiro/Time to say Goodbye" koja je svjetsku slavu stekla u interpretaciji tenora Andree Bocellija.

"Prekrasno", "predivan glas", "kako to dobro zvuci u živo", samo su neki od komentara koje je bilo moguce cuti tijekom koncerata, a bilo je i puno komplimenata za Sandrin izgled, najprije u crnoj vecernjoj haljini, a nešto kasnije i u premijerno odjevenoj puder/zlatnoj šljokicavoj opravi za sirene.

Savršena završnica s porukom bila je odlicno interpretirana "Neka cijeli svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta" Alfija Kabilja, koju je Sandra definirala himnom dobrote, prijateljstva, nade i vjere u bolje sutra, a zajedno s njom ju je otpjevalo i gotovo svih 120-ak posjetitelja, medu kojima i pjevacice iz umaškog zbora Korona.

Nakon Umaga turneja "Ja ljubim..." ce dotaknuti Viroviticu, Županju, Karlovac, Našice, Vukovar i druge hrvatske gradove, a u Istri ce ponovno gostovati u veljaci kad je planiran koncert u Porecu. (Napisala i snimila Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter