"Volim Istru" 3. prosinca u dvorani Žatika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Volim Istru o Božicu, pružam ruku za tvoju sricu", naziv je i moto velikog humanitarnog koncerta koji ce se 3. prosinca održati u poreckoj sportskoj dvorani Žatika. Koncert organizira Hitan slucaj, pulska udruga za promicanje kulture i znanosti te ocuvanje tradicijske baštine, u suradnji s Caritasom Porecke i pulske biskupije kojemu je namijenjen sav prikupljeni iznos.

- Pozivamo sve da nam se pridruže na koncertu i da u božicnom ozracju pokažemo gestu humanosti. Znamo da je kriza i da je svima teško, ali znamo i da postoje oni kojima je pomoc potrebnija nego nama, rekla je Tatjana Tomaic, predsjednica Hitnog slucaja. Podsjetila je na uspjeh lanjskog istoimenog koncerta u Žatiki, koji je okupio veliki broj publike, izvodaca iz Istre i njihovih prijatelja iz drugih dijelova Hrvatske, na kojem su uspjeli prikupiti 90 tisuca kuna koje je Caritas podijelio potrebitima te je ovogodišnji koncert nastavak ove suradnje. Tomaic se zahvalila Gradu Porecu, koji je ponovno bez oklijevanja prihvatio ovu inicijativu, te ustupio dvoranu i svu potrebnu infrastrukturu za održavanje koncerta.

U dinamicnom i raznolikom programu publici ce se predstaviti dvjestotinjak izvodaca, a kao specijalni gosti najavljeni su Tereza Kesovija i tamburaški orkestar Gazde. Publici ce se predstaviti i solisti, popularni Rakljanac Serdo Valic u pratnji grupe Magnolija, pulski tenor Zoran Tomaic te porecki pijanist Nikola Kos. Nastupit ce i klape Samobor, Lungomare iz Umaga, folklorno društvo iz Pazina, pjevaci Folklornog društva Cere, mališani folklorne sekcije KUD-a Savicenta, limena glazba KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreca, mješoviti pjevacki zbor "Joakim Rakovac" iz Poreca i zbor pulske gimnazije Gimnasium. Od pjesnika najavljeni su Slavko Krajcar, Daniel Nacinovic i Tomislav Milohanic.
Zamjenica gradonacelnika Nadia Štifanic Dobrilovic izrazila je zadovoljstvo što ce se koncert drugu godinu zaredom održati u Porecu.



- Prošle godine u Žatiku su stigli ljudi iz cijele Istre, radi se o stvarno izuzetnom dogadanju, koje usto ima i humanitarni karakter. Bilo je lijepo vidjeti okupljene sve generacije na jednom koncertu i nadam se da ce i ovaj put gradani iz svih krajeva Istre izdvojiti svoje vrijeme i još jednom pokazati takvu atmosferu zajedništva, rekla je dogradonacelnica.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 40 kuna, dok djeca i mladi do 18 godina imaju besplatan ulaz. Karte se mogu nabaviti u svim župama u Istri te na dan koncerta na blagajni dvorane. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter