Susan Sarandon nazvala papu nacistom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka glumica Susan Sarandon navodno je papu Benedikta XVI. nazvala nacistom tijekom javnog razgovora na filmskom festivalu u New Yorku, izazvavši reakciju americke katolicke i židovske zajednice.

Sarandon, dobitnica Oscara za ulogu u filmu "Odlazak u smrt", izjavila je da je primjerak istoimene knjige po kojoj je film nastao poslala Papi. "Ali onom prije. Ne ovom nacistu kojeg imamo sada", rekla je glumica, kako prenosi list Newsday. Opaska je izrecena tijekom javnog intervjua koji je s njom imao kolega glumac Bob Balaban u sklopu Hamptons filmskog festivala.

Newsday piše da se Balaban usprotivio takvoj ocjeni, pa ju je Sarandon ponovila, što je cula i publika u kazalištu u kojem se odvijao razgovor. Agent Susan Sarandon nije odgovorio na pozive americkih medija da komentira informaciju.

Sarandon (65), koja je odgojena kao rimokatolkinja, poznata je po svom širokom aktivizmu, koji se krece od borbe protiv gladi u svijetu i borbe protiv širenja AIDS-a do protivljenja americkim vojnim intervencijama u svijetu. Od 1999. godine je veleposlanica dobre volje UNICEF-a.


Podijeli: Facebook Twiter