Pozdrav Azri za rock nostalgicare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fanovi grupe Azra svih generacija uglas su pjevali najvece hitove ovog kultnog sastava ex-Yu rock scene na koncertu koji je sinoc na Kaštelu priredila grupa Pozdrav Azri. Rijec je o sastavu koji cine dva originalna clana, bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak s pridruženim clanovima gitaristom Miljanom Bakicem i pjevacem Domagojem Vorbergerom.

Kako je Leiner na pocetku svirke rekao, sinocnji koncert bila je vecer prisjecanja na rad grupe Azra i Johnnyja Štulica, pa su se tako na repertoaru našli evergreeni poput "Nemir i strast", "Provedimo vikend zajedno", "Fa fa fa", "Marina" i "Jablan".

Medu publikom koja je u solidnom broju popunila prostor Kaštela cesto se cuo komentar: "Joj, otkad nisam cuo ovu pjesmu", a mnogi su se prisjetili i dragih trenutaka iz mladosti na koje su ih asocirale Azrine pjesme.

Pozdrav Azri, projekt koji je prije dvije godine osmislio i pokrenuo Leiner, te mu se nakon gotovo desetljeca odsutnosti s glazbene scene pridružio i basist Hrnjak, uspio je prenijeti nostalgicnu atmosferu nekih davnih dana, a iako su se svi osim basista izmjenjivali u ulozi glavnog vokala, zamjetna je slicnost pjevaca Domagoja koji je vjerno kopirao Štulicev stil, te je na koncertu nosio suncane naocale koje su bile Štulicev zaštitni znak.

Bio je to pravi nostalgicni vremeplov u neka vremena kad je na domacoj sceni rock imao glavnu ulogu, a niti više od tri desetljeca popularnost tih pjesama ne blijedi, što dovoljno govori o kvaliteti tih bendova. Zato je odlicnu svirku publika nagradila aplauzima, te na kraju dozvala glazbenike na dva bisa, a Pozdrav Azri su pak za finale izveli neke od najvecih hitova kao što su "Balkan", "Užas je moja furka" i "Obrati pažnju na posljednju stvar".

Bio je ovo ujedno i zadnji nastup u sklopu ovogodišnje manifestacije Ljeto na Kaštelu koja je za pozornicu opet imala dvorište Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, a kao predgrupa nastupio je pulsko-fažanski trio VIS The Thunderbirds, koji su izveli presjek uspješnica Atomskog skloništa, Partibrejkersa, Majki, Elektricnog orgazma i drugih. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter