Nikad objavljena Lennonova pisma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 250 pisama koja je tragicno preminuli pjevac i gitarist kultne britanske pop i rock skupine The Beatles John Lennon pisao svojoj obitelji i prijateljima iduce ce godine prvi puta biti predstavljeno javnosti u knjizi autora Huntera Daviesa, prenosi britanski BBC.

Davies, koji je još 60-ih napisao jedinu postojecu službenu biografiju te skupine, istice kako nastoji uci u trag svakoj poruci koju je Lennon ikad napisao.

"Pronašao sam brojna pisma koja još nitko nikad nije vidio", kaže i istice da je to prvi put da je Lennonova udovica Yoko Ono dala dopuštenje za objavu njegovih privatnih pisama. U pismima nema nikakvih dramaticnih otkrica, ali ona daju dobar uvid u Lennonov život i specifican smisao za humor, dodaje Davies. "Prikazuje vam se kao potišten, duhovit, razmetljiv, depresivan, vidite ga u raznim fazama".

Dio pisama Davies je prikupio preko aukcijskih kuca koje se bave prodajom Lennonovih memorabilija, dok su mu dio ustupili Lennonovi rodaci, clanovi užeg kruga Beatlesa, razni trgovci memorabilijama te kolekcionari.

"Njegova prva reakcija na bilo koju emociju, bez obzira na to je li se radilo o bijesu, oduševljenju ili mržnji, nije bila da sjedne za klavir ili uzme gitaru. Jednako je bio naklonjen pisanju, a pisao je doista zabavna pisma", kaže.


Podijeli: Facebook Twiter