Pobjednik gitarijade novigradski Clavius

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon deset godina obnovljena je pulska gitarijada u središtu Pule i od deset bendova koji su se u nedjelju natjecali u šatoru na Portarati pobjedu je odnio novigradski Clavius.

Grief Charisma iz Labina osvojili su drugo mjesto, a trece su podijelile tri grupe - Carpe Diem iz Poreca te Pokret otpora i Moc rasute pažnje iz Pule.

Druge veceri pulske gitarijade u sklopu Gastro rock dana natjecali su se bendovi koji su se prije mjesec dana prijavili direktno na pulsku gitarijadu. Clavius ce kao prvoplasirani otici u Zabok krajem lipnja, a uz to su osvojili snimanje videospota te statuu gitarijade u trajno vlasništvo.

Grief Charisma dobit ce priliku za pojacanu medijsku promociju i nastup u Rock Caffeu, dok su tri treceplasirana benda osvojila jednogodišnje clanstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji te darove poput žica, palica i sl.

Sve ove bendove cut cemo uživo i na Radio Puli u emisiji "Bez anestezije". Žiri su druge veceri cinili iskusni pulski rockeri Sale Veruda i Marijan Jelenic, kojima je predsjedavao Miro Kusacic, a pridružio im se i Goran Vrgoc, organizator i osnivac HGF-a.

Unatoc tome što je drugu vecer posjecenost bila nešto slabija, atmosfera je bila dobra. Clavius, Grief Charisma i Carpe Diem pokazali su kako heavy metal zvuci na tri potpuno razlicita nacina i time dali do znanja da je metal scena u Istri i dalje vrlo živa.

Moc rasute pažnje u novom sastavu zvuce bolje i nešto žešce nego prije nekoliko godina, dok su Pokret otpora, koji su nastupili zadnji, svojim hardcoreom razdrmali one koji su se oko ponoci još nalazili u i oko šatora, a to su uglavnom bili clanovi bendova.

Nastupili su još Bez identiteta, Tin Progress, Hombe, Shadow MC, Avenue Road.


Podijeli: Facebook Twiter