KUD Idijoti u Šikutima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šikuti Machine prebacili su se u ljetnu verziju i protekle subote otvorili istoimenu galeriju u Šikutima. Princip ostaje isti, brinu i o slici i o zvuku, ali i teku.

Nastupili su KUD Idijoti u okrnjenom izdanju, bez Tuste, iz vec poznatih razloga, a na zidovima galerije fotografije je izložio Kristian Macinic.

Prizor je sljedeci: u suton pod pergolom KUD Idijoti redaju dobro poznate hitove. Publika opuštena kao da se upravo vratila iz šparuga krece se izmedu konobe i štale, odnosno galerije i korte.



Kristian Macinic porecki je glazbenik i fotograf amater. U subotu se predstavio s dvije serije fotografija. "Duhovi šume" i "Bez lica" problematiziraju covjekovo otudenje. Kroz motiv maske ljude predstavlja kao bica bez lica i karaktera, a šumom upucuje na naoko bliske, zapravo usamljene ljudske sudbine.

KUD Idijotima ocito nedostaje Tusta, no i Sale Veruda se dobro snalazi. Zamjerki nema jer svima je drago cuti domaci punk u domacoj korti. Problema sa susjedima nema, a situacija se u svoj svojoj neuobicajenosti ipak cini svakodnevnom.

Usred tek pokošene trave, dvije fotelje. Bacve i kameni zid korte služe kao šank. Nudi se vino, a pred kraj svirke ispred galerije se pece i meso. Uz miris trave i gnojiva, zvukove zrikavaca i Idijota, roštilj stvara kulisu, a cakula gostiju traje.


Podijeli: Facebook Twiter