Ponovno otvoren MP Hacklab

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prizemlju Rojca neformalnim druženjem, ali i tematskim predavanjem i projekcijom vezanom uz Dan žena, ponovno je otvoren MP Hacklab. Iza tog naziva, ukratko, kriju se razlicite aktivnosti, a sve usmjerene hakiranju svakodnevice.

Hacklab, koji djeluje pod okriljem udruge Monte Paradiso, u osnovi polazi iz tri aktivnosti – informatickih radionica, alternativne citaonice te kulturno-aktivistickog programa baziranom na predavanjima, projekcijama i kružocima.

Nekolicina pripadnika nove Hacklab generacije nedavno je pocela s programskim i prostornim preuredenjem. Sala za projekcije je potpuno renovirana, sredene su mrežne instalacije, obnovljena racunala, a vidljivi su i sitni estetski zahvati.

Hacklab ce za zainteresirane biti otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom, pocevši od 15. ožujka. Na otvorenju se okupilo 30-ak zainteresiranih, a predavanje su održali Anita Buhin i Saša Vejzagic, studenti Odsjeka za humanisticke znanosti Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli.

Govorilo se o borbi za ženska prava i Danu žena s posebnim osvrtom na hrvatsku povijest. Dotaknuli su se i današnjih antiemancipacijskih trendova. Nakon predavanja prikazan je film Andeli od celika o americkim sufražetkinjama.

Organizatori kažu da su zadovoljni odazivom posjetitelja, a u šali dodaju da se nadaju da domjenak nije jedini razlog njihova dolaska. Najavili su kontinuirani program: informaticke  i radionice za državnu maturu, a pokušat ce oživiti i projekt "Filmovi narodu".


Podijeli: Facebook Twiter