kuhajte s glasom istre

Recept dana: Najbolje, najlakše i najbrže lazanje s kozicama

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Ove su lazanje u pravom morskom izdanju a uz to ih se lako priprema i brzo su gotove, piše Coolinarka.

Sastojci za četiri osobe:

  • lazanja
  • 25 dag kozice
  • 1 Sjeckana rajčica Podravka
  • Bosiljak sušeni Podravka
  • 1 dcl bijelo vino
  • 1 veci luk
  • maslinovo ulje za pripremu
  • sol i papar
  • 40 g brašno
  • 50 g maslac
  • 500 ml Mlijeko
  • malo muskatnog orascica
  • ribani parmezan

Priprema

1.Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte kozice pa sve zajedno još propirjajte dok se kozice ne smeksaju. Dodajte rajčicu, bijelo vino,bosiljak,sol i papar. Pustite da kuha dok se ne zgusne.

2.Za besamel otopite maslac i dodajte brasno dok se ne zgusne ili ne porumeni. Zatim postepeno dodajite mlijeko cijelo vrijeme mjesajuci. Nastavite mjesati na lagano dok se besamel ne zgusne. Pri kraj zaciniti sa muskatnim orascicem.

3.U kalup ili vatrostalnu posudu staviti malo besamela da se listovi lazanja zalijepe. Zatim slagati: lazanje-kozice-besamel i sve dok ne potrosite sve. Zadnji sloj bi trebao biti besamel i na njega pospite parmezana.

Peci na 200 stupnjeva na pola sata do 45 min, ovisi o pečnici.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama