(Pexels)
Ove su lazanje u pravom morskom izdanju a uz to ih se lako priprema i brzo su gotove, piše Coolinarka.
1.Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte kozice pa sve zajedno još propirjajte dok se kozice ne smeksaju. Dodajte rajčicu, bijelo vino,bosiljak,sol i papar. Pustite da kuha dok se ne zgusne.
2.Za besamel otopite maslac i dodajte brasno dok se ne zgusne ili ne porumeni. Zatim postepeno dodajite mlijeko cijelo vrijeme mjesajuci. Nastavite mjesati na lagano dok se besamel ne zgusne. Pri kraj zaciniti sa muskatnim orascicem.
3.U kalup ili vatrostalnu posudu staviti malo besamela da se listovi lazanja zalijepe. Zatim slagati: lazanje-kozice-besamel i sve dok ne potrosite sve. Zadnji sloj bi trebao biti besamel i na njega pospite parmezana.
Peci na 200 stupnjeva na pola sata do 45 min, ovisi o pečnici.
Dobar tek!