Fešta jazza i soula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert pod nazivom «London Jazz & Soul Fiesta» privukao je brojnu publiku na terasu Maistrinog hotela Park u Rovinju gdje se okupio internacionalni sviracki bend. Impresivan glas Mandy Bell pratili su Paul Francis na bas gitari, za klavijaturama Joe Kaplowitz te za bubnjevima Petar Curic, koji je i okupio ove vrsne glazbenike.

Koncert je bio odlicno dozirana mješavina soula, jazza, bluesa te drugih žanrova. Mandy Bell, inace zaštitni znak londonske soul i jazz scene, svojim je glasom osvojila publiku na prvu loptu.

Naravno, u svemu nisu zaostajali ni glazbenici. Paul Francis jedan je od najpoznatijih londonskih pop-rock basista i clan pratecih sastava Paula Wellera, Midge Ure, Bananarame i London Beata. Paul je takoder profesor na akademiji za Suvremenu glazbu u Londonu.

Joe Kaplowitz, koji se u Hrvatsku preselio 2006. godine, na ovom je nastupu pokazao je sve svoje kvalitete i vještine za klavijaturama.

Publiku je svojom predanošcu i lakocom izvedbi za bubnjevima oduševio i Petar Curic. Rijec je o bubnjaru, ali i producentu te umjetnickom ravnatelju koji desetak godina boravi u SAD-u i Velikoj Britaniji, te nastupa s poznatim jazz i soul imenima - Grammyjem nagradenom gitaristicom Sharon Isbin, Markom Nightingaleom, Michaelom Davisom te u Los Angelesu s producentom Steveom Formanom (The Doors, Pink Floyd).


Podijeli: Facebook Twiter