Odbojka: Rovinjci odustali od Europe

Odbojkaši Rovinja neće igrati u Europi (M. MIJOŠEK)
Odbojkaši Rovinja neće igrati u Europi (M. MIJOŠEK)

Odbojkaši Rovinja, iako su to na parketu izborili, ipak ove sezone neće igrati u Europi. Osvajač Kupa Hrvatske ostat će tako bez europskih susreta.

- Odustali smo od nastupa u Challenge cupu iz jednostavnog razloga, nemamo dovoljno novca, rekao je tajnik Rovinja Klaudio Poropat.

Nakon što su zatvorili igrački kadar i krenuli s pripremnim susretima za novu prvoligašku sezonu koja starta 5. listopada, pred Rovinjcima su još dva zadatka. Treba izabrati novu upravu kluba budući da su bivši predsjednik Davor Žufić, te dva člana uprave, Robert Sapač i Sendi Ćorković podnijeli ostavke još u kolovozu, prije nego je izbio problem s neodgovarajućom satnicom za trening u dvorani Gimnasium, te riješiti problem satnice treniranja.

- Već smo dogovorili da ćemo 1. listopada održati izvanrednu sjednicu Skupštine kluba kako bi formirali novu upravu i potom ćemo izabrati i novog predsjednika. Što se problema sa satnicom tiče, on je i dalje aktualan. Još uvijek pregovaramo s čelnicima Valbruna sporta i nadamo se da će imati sluha za nas sportaše i da ćemo kao vodeći loptački klub u gradu dobiti i adekvatne termine treninga, dodao je Poropat. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter