"Pošteni nalaznik": Iz auta ukrao psa pa dobio nagradu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetogodišnjak iz Rovinja, za kojeg policija sasvim osnovano sumnja da je sredinom srpnja na pulskom području počinio šest imovinskih delikata, pozornost na sebe skrenuo je činjenicom da je, osim novca i raznih predmeta, iz jednog automobila ukrao psa!

Naime, 20-godišnjak je 17. srpnja u poslijepodnevnim satima iskoristio odsutnost 57-godišnjeg vlasnika te je razbio staklo na opel astri pulskih registracijskih oznaka, koji se nalazio parkiran na Valsalinama. Mladić je iz automobila otuđio psa, dvomjesečno štene američkog stafordskog terijera i više tisuća kuna.

Vlasnik je, kako neslužbeno doznajemo, nakon krađe psića ponudio nagradu nalazniku njegovog ljubimca, a navodno mu je psa vratio upravo lopov! Zasad nije poznato kolikim se iznosom okoristio "pošteni" nalaznik.

Pored toga, Rovinjca se tereti da je od 14. do 22. srpnja provalio u četiri apartmana u turističkim naseljima na području pulske Verudele, odakle je otuđio novac, prijenosno računalo, fotoaparat, alkoholna pića i druge predmete, čime je strane turiste oštetio za više tisuća kuna.

Kako je priopćila policija, mladić je osumnjičen i za imovinske delikte počinjene tijekom svibnja iz kampa na području Fažane, gdje je ukrao dva bicikla koja su bila vezana uz prikolicu, čime je 56-godišnjeg državljanina Njemačke oštetio za više tisuća kuna. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter