Spot Share Istria nagrađen na festivalu u Azerbajdžanu


Promotivni video spot "Share Istria Invitation 2016" Turističke zajednice Istarske županije nagrađen je srebrnom nagradom u kategoriji reklamnih spotova na trećem Međunarodnom festivalu turističkog filma u Azerbajdžanu, održanom od 1. do 4. lipnja, i to u konkurenciji među 400 prijavljenih filmova. Nagradu je u glavnom gradu Bakuu preuzeo direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, ujedno redatelj, scenarist i producent filma.

Spot Share Istria atraktivna je video pozivnica u trajanju od jedne minute kojom TZ Istarske županije promovira veliku kampanju Share Istria, a snimanje, režiju fotografije i montažu potpisuje Rose Art.

- Ova je međunarodna pozivnica bila namijenjena influencerima, opinion leaderima, blogerima, putopiscima i autorima na društvenim mrežama da se prijave i osvoje sedmodnevni odmor u Istri uz itinerere koji uključuju najbolje lokalne kulturne i prirodne atrakcije, događaje i gastronomske užitke. Spot dočarava raznovrsne doživljaje i događanja koje nudi sudjelovanje u projektu Share Istria, s ciljem da dobitnici svoje doživljaje za vrijeme  boravka u Istri podijele sa svojim obožavateljima i sljedbenicima na društvenim mrežama, ističu iz TZ Istarske županije.

Zlato u kategoriji reklamnih spotova u Bakuu osvojio je poljski film "Poland's riviera", dok je Grand Prix festivala uručen za kratki film "Dubrovnik and time".

Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, a osim kategorije Reklame u kojoj je nagradu odnijela i TZ Istarske županije, tu su još nagrade za kategoriju Zemlja, regija, grad, Kultura i tradicija, Ekstremni turizam, Ekološki turizam te TV izvješća i Nacionalna nagrada.

Baku International Tourism Film Festival (BITFF), utemeljen je 2013. kao neprofitna kulturna manifestacija s ciljem promocije filmova o različitim segmentima turizma, uz izdvajanje najuspješnijih uradaka koji promoviraju domaći i međunarodni turizam i njihove autore. Uz natjecateljski dio programa, tijekom festivala održavaju se i brojni seminari, okrugli stolovi, kao dio susreta filmskih i turističkih djelatnika radi razmjene iskustava. Festival pridonosi i pronalaženju šire međunarodne publike na temu turizma te istovremeno privlači pozornost na turistički potencijal Azerbajdžana kao jednog od međunarodnih središta povijesnog i kulturnog nasljeđa. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter